Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nvidia doet goede zaken met producten voor datacenters

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 22:51 | Views: 1.800

ASML 19 okt

329,60 -1,00 (-0,30%)

SANTA CLARA (AFN/BLOOMBERG) - De maker van chips en grafische kaarten Nvidia heeft in het tweede kwartaal een fors hogere omzet in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. Het Amerikaanse concern deed vooral goede zaken met producten voor datacenters, nu door lockdowns bedrijven steeds afhankelijker van cloudtoepassingen zijn. Ook de divisie die grafische kaarten maakt voor computerspelletjes presteerde door de vele thuiszittende gamers goed.

De opbrengsten liepen op jaarbasis met 50 procent op tot 3,9 miljard dollar. Wel ging de brutomarge wat omlaag. Dat had de onderneming eerder al zien aankomen, in verband met kosten rond de overname van branchegenoot Mellanox die eind april werd afgerond. Onder de streep resteerde een nettowinst van 622 miljoen dollar. Dat is toch nog 14 procent meer dan een jaar eerder.

Voor het lopende kwartaal verwacht Nvidia wederom een hogere omzet. Dat zal de winstmarge ook weer op een hoger niveau liggen, denkt de onderneming.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare