Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brunel blijft somber over energiemarkt

Brunel blijft somber over energiemarkt

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft afgelopen maanden opnieuw veel last gehad van de malaise in de olie- en gassector en voorziet op dat vlak in de komende twaalf maanden geen verbetering. Dat liet het in hoogopgeleid personeel voor de energiesector gespecialiseerde bedrijf vrijdag weten.

Brunel zag de omzet vorig kwartaal met ruim een kwart dalen naar 231 miljoen euro. Die krimp komt volledig door de energiedivisie, waar de opbrengsten met 46 procent slonken. De omzet van uitzenddiensten in Nederland en Duitsland groeide wel. Brunel wist zijn kosten met 11 procent te verlagen, maar kon niet voorkomen dat het bedrijfsresultaat (ebit) met bijna een vijfde afnam, tot 7,5 miljoen euro.

,,De olie- en gasmarkt blijft heel uitdagend en op dit moment hebben we niet het gevoel dat de markt zal verbeteren in de komende twaalf maanden'', zei bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld. Hij wees er daarbij op dat Brunel in het verleden wel heeft bewezen moeilijke omstandigheden het hoofd te kunnen bieden. ,,Met Duitsland en Nederland als meest recente voorbeelden.''

Nieuwe flexwet

Op de Duitse en Nederlandse markt wist het bedrijf de omzet per werkdag vorig kwartaal met 10 procent te verhogen. In Duitsland verwacht Brunel ook de komende maanden een sterke groei. In Nederland zorgt de nieuwe flexwet naar verwachting ,,tijdelijk'' voor minder vraag naar freelancers. Hier investeert Brunel in zijn verkoopteams en internetactiviteiten.

De energiedivisie wordt verder aangepast aan de moeilijke omstandigheden. Van Barneveld wees er daarbij op dat de overheadkosten al zijn verminderd van 65 miljoen naar 45 miljoen euro. Voor volgend jaar wordt gemikt op een reductie tot 36 miljoen euro. Dat heeft weinig gevolg voor de personeelsomvang van het bedrijf, dat vooral werkt met de inhuur van tijdelijk personeel. ,,De organisatie is erg flexibel en we hebben de mogelijkheid haar nog leniger te maken'', aldus Van Barneveld.

Brunel verwacht dit jaar uit te komen op een omzet van 850 tot 900 miljoen euro, wat circa 30 procent minder zou zijn dan vorig jaar. Het bedrijfsresultaat zakt naar verwachting met zo'n 40 procent tot 30 à 35 miljoen euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Slotcall: en ja hoor, weer een nieuw slotrecord, dankzij banencijfer en Apple
  2. 03 mei Advies- en koersdoelverhoging Brunel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Brunel International

10,840 08 mei
-0,140 -1,28%
Premium

Advies- en koersdoelverhoging Brunel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links