Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Blik op staalbedrijven na cijfers China'

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 08:16 | Views: 4.427 | Onderwerpen: China

ArcelorMittal 14 nov

14,78 -0,42 (-2,79%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De beurskoersen van onder meer Europese staal- en mijnbouwbedrijven kunnen reageren op de cijfers over de Chinese economie, waaruit bleek dat de tweede economie van de wereld in het derde kwartaal in het traagste tempo is gegroeid in bijna dertig jaar. Ook de aandelen van producenten van luxemerken kunnen in beweging komen.

Het gaat bijvoorbeeld om bedrijven als staalconcern ArcelorMittal, mijnbouwers als BHP Billiton, Rio Tinto en Glencore en luxebedrijven als Kering en LVMH. Zij zijn doorgaans gevoelig voor de economische ontwikkelingen in China. Ook de chipsector kan in beweging komen.

De Chinese economie groeide in het derde kwartaal met 6 procent op jaarbasis, na een vooruitgang met 6,2 procent in het tweede kwartaal. Daarmee viel de groei iets zwakker uit dan economen hadden voorspeld. Zij rekenden op een economische vooruitgang in China met 6,1 procent. China kampt met tegenwind van de handelsoorlog met de Verenigde Staten en een afzwakkende binnenlandse vraag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
watjeweet
0
ruimte voor groei van de Indiase economie. En ja onze koning zit er al met een handelsdelegatie dus wij als doorvoerlandje van o.a. kennis kan onze Mittal nog wel eens verder helpen ;-)
Bir
0
quote:

watjeweet schreef op 18 okt 2019 om 15:53:


ruimte voor groei van de Indiase economie. En ja onze koning zit er al met een handelsdelegatie dus wij als doorvoerlandje van o.a. kennis kan onze Mittal nog wel eens verder helpen ;-)


Als je maar lang genoeg zoekt, is ook iedereen op deze wereld familie van elkaar...................alsof wij met NLD invloed hebben op Mittal! Zelfs via een dubbele Indiase U-bocht geloof ik daar persoonlijk niks van.

Grt Bir.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links