Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sligro waarschuwt voor personeelstekort

Gepubliceerd op 18 okt 2018 om 08:03 | Views: 3.173

Sligro 16 aug

26,25 +0,50 (+1,94%)

VEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft in toenemende mate te maken met personeelstekorten in zijn distributiecentra. Tot verminderde groei van de omzet leidt dat vooralsnog niet, maar de maatregelen die Sligro neemt zorgen wél voor oplopende kosten.

Het bedrijf uit Veghel ziet dat de positieve ontwikkeling van de afzetmarkten aanhoudt. Zowel in binnen- als buitenland neemt de vraag naar personeel in distributiecentra dan ook toe. Sligro zegt de komende maanden maatregelen te nemen om de capaciteit structureel te verhogen en het bedrijf minder afhankelijk te maken van ,,traditionele vormen van transport en logistiek". Dat zou ook moeten leiden tot beter beheersbare kosten.

Sligro maakte maandag bekend afscheid te nemen van tweehonderd medewerkers. Die functies van medewerkers op het hoofdkantoor zijn boventallig geworden als gevolg van het afstoten van de EMTÉ-supermarkten. Daardoor zijn onder meer minder HR- en onderhoudsmedewerkers nodig.

In het derde kwartaal zag Sligro zijn omzet stijgen naar 591 miljoen euro, van 531 miljoen euro een jaar eerder. Dat had onder meer te maken met het mooie zomerweer in juli en augustus, waardoor meer werd verkocht. Het bedrijf gaf geen winstcijfers. De verkoop van de supermarkttak aan branchegenoten Jumbo en Coop werd eerder dit jaar afgerond. De 130 filialen leverden 410 miljoen euro op.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Sligro 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord