Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

HAL ziet vermogenswaarde toenemen

Gepubliceerd op 18 mei 2017 11:02 | Views: 1.984

HAL Trust 22 jan

119,40 -1,00 (-0,83%)

ROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL heeft de waarde van zijn bezittingen afgelopen kwartaal per saldo zien toenemen. Dat is met name te danken aan een waardestijging van het meerderheidsbelang in GrandVision, het moederbedrijf van optiekketen Pearle. Die compenseerde een daling bij de minderheidsbelangen in andere beursgenoteerde bedrijven.

De nettovermogenswaarde bedroeg eind maart 12,9 miljard euro. Per aandeel komt dat neer op 164,02 euro, 1,56 euro meer dan een jaar eerder. Dat is nog voor betaling van het voorgestelde dividend over 2016 van 7,10 euro per aandeel. Dat wordt voor de helft in aandelen en voor de helft in contanten uitbetaald.

Het belang van 76,7 procent in GrandVision was eind maart op de beurs 4,5 miljard euro waard, tegen 4,1 miljard euro eind 2016. De totale beurswaarde van de minderheidsbelangen in Vopak, Boskalis, SBM Offshore en Safilo Group stond op 4,7 miljard euro, tegen 5 miljard euro eind vorig jaar.

Optiekketens

De omzet van de optiekketens bedroeg afgelopen kwartaal 845 miljoen euro, 5,2 procent meer dan een jaar eerder. Zonder overnames en wisselkoerseffecten zou de groei op 5,5 procent zijn uitgekomen. Het bedrijfsresultaat nam toe van 92 miljoen euro naar 103 miljoen euro.

De niet-beursgenoteerde ondernemingen waarin HAL een belang heeft, behaalden een omzet van 514 miljoen euro, 0,4 procent minder dan een jaar eerder. Exclusief het effect van acquisities en desinvesteringen en op basis van constante wisselkoersen was evenwel sprake van een toename met 5,6 procent.

HAL deed zoals gebruikelijk geen uitspraken over de verwachte winst over heel 2017. Het wees er daarbij op dat het nettoresultaat voor een belangrijk deel bepaald wordt door ontwikkelingen op de beurs.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare