Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TSMC voelt zwakkere smartphonevraag

Gepubliceerd op 18 april 2019 08:08 | Views: 1.915

ASML 17:35

308,05 +11,35 (+3,83%)

HSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft duidelijk last van de afzwakkende vraag naar smartphones. De leverancier van chips aan onder meer Apple en Huawei zag de winst terugvallen in het afgelopen kwartaal.

TSMC zette een winst in de boeken van 61,4 miljard won, omgerekend bijna 1,8 miljoen euro. Dat is lager dan kenners vooraf in doorsnee hadden voorzien. De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op 218,7 biljoen won.

De belangrijke klant van het Nederlandse ASML merkt onder meer een strategiewijziging bij Apple, die groei probeert te stimuleren door zich sterker te richten op diensten in plaats van hardware. Volgens onderzoekers zal de wereldwijde vraag naar smartphones dit jaar met 0,9 procent dalen.

Ook had TSMC overigens last van een fout met chemicaliën. Er moesten meer siliciumplaten, waar computerchips van worden gemaakt, worden weggegooid dan eerder werd aangenomen. Voor het tweede kwartaal rekent TSMC op een omzet van, in dollars, van 7,55 miljard tot 7,63 miljard.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare