Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FedEx verlaagt winstraming om handelsonrust

Gepubliceerd op 17 sep 2019 om 22:31 | Views: 1.773

PostNL 11:13

2,04 +0,03 (+1,70%)

MEMPHIS (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx verlaagt zijn winstverwachting voor het lopende gebroken boekjaar, vooral vanwege de aanhoudende wereldwijde handelsspanningen. Dat maakte FedEx nabeurs op Wall Street bekend. Het aandeel ging daarop stevig omlaag.

"Onze prestaties worden nog steeds negatief beïnvloed door de afzwakkende wereldeconomie, veroorzaakt door de toenemende handelsspanningen en onzekerheid rond beleid", aldus topman Fred Smith van FedEx in een toelichting. Voor het hele fiscale jaar rekent het bedrijf nu op een aangepaste winst per aandeel van 11 tot 13 dollar. Dat zou neerkomen op een winstdaling met minstens 16 procent vergeleken met een jaar eerder. Analisten hadden in doorsnee gerekend op 14,73 dollar per aandeel.

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar behaalde FedEx een nettowinst van 745 miljoen dollar. Dat was 835 miljoen dollar een jaar eerder. Nabeurs in New York zakte de koers meer dan 7 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PostNL 100% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links