Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

International Paper: geen vijandelijk bod Smurfit

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Papierproducent International Paper zal geen vijandig bod doen op de Ierse kartonmaker Smurfit Kappa. Bij twee eerdere ongevraagde overnamevoorstellen kreeg International Paper nog nul op het rekest.

Het Amerikaanse bedrijf heeft nu tot 6 juni om een bindende bieding te doen op zijn concurrent. Dat definitieve bod komt er alleen als er vooraf een akkoord is gesloten met de raad van bestuur van Smurfit, beloofde de onderneming. ,,International Paper onderstreept van het begin af aan het belang van overeenstemming in het proces.''

Investeerders toonden zich teleurgesteld in de beslissing. Kort na de bekendmaking ging het aandeel van Smurfit op de beurs van Dublin ruim 5 procent onderuit.

Bij een eerder, niet-bindend bod in maart dichtte International Paper zijn overnameprooi een waarde van 8,9 miljard euro toe. Smurfit ging niet in op dat voorstel, omdat het bedrijf liever wil groeien op eigen kracht.

Beide bedrijven zijn grote spelers in de verpakkingsbranche. Die markt zit de laatste jaren flink in de lift vanwege de toegenomen populariteit van onlinewinkelen. Als de samenvoeging doorgang vindt, wordt International Paper de grootste producent van kartonnen dozen in Europa.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links