Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook Wall Street doet stap terug

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten, nadat eerder ook minnen te zien waren op beurzen in Azië en Europa. Beleggers reageerden onder meer op cijfers over de inflatie en de winkelverkopen in de VS. Ook opende een aantal bedrijven de boeken, waaronder winkelbedrijf Target.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk met een verlies van 0,6 procent op 23.271,28 punten. De S&P 500 eindigde met een verlies van 0,6 procent op 2564,62 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,5 procent tot 6706,21 punten.

Target leverde bijna 10 procent aan beurswaarde in. Het bedrijf maakte bekend dat de omzet in het derde kwartaal is gestegen. Ook werd het concern iets positiever over de winstverwachting voor heel 2017. Beleggers maakten zich echter grote zorgen over de marges van het bedrijf.

Altice

Altice USA won 4,4 procent, nadat moederbedrijf Altice bekendmaakte werk te zullen maken van het verlagen van de schuld. Altice won eerder op de dag in Amsterdam om die reden al 8 procent aan beurswaarde.

Energiefondsen bleven last houden van de aanhoudende prijsdaling van olie. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 55,27 dollar. Brentolie zakte 0,6 procent in prijs tot 61,83 dollar per vat.

IBM

In het kielzog deden ook oliereus ExxonMobil en oliedienstverleners als Schlumberger en Halliburton een stap terug. Beleggers maken zich enerzijds zorgen over de vertraagde groei in China en anderzijds over de vooruitzichten van oplopende voorraden.

Technologieconcern IBM verloor 1,2 procent nadat bekend werd dat Berkshire Hathaway, het bedrijf van investeerder Warren Buffett, zijn belang in het technologieconcern met ongeveer een derde heeft verkleind.

Amazon

Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, leverde om een soortgelijke reden aan beurswaarde in. Miljardair George Soros heeft zijn gehele belang in de onderneming verkocht. Ook kreeg Snap een afwaardering. Het aandeel verloor 0,9 procent.

Verder zorgde internetreus Amazon (min 0,9 procent) voor reuring. Het bedrijf kondigde verdere kortingen aan bij zijn winkels van Whole Foods. Dat zorgde onder meer voor druk op de aandelen van concurrenten als Kroger en Costco die respectievelijk 1,9 en 1,4 procent inleverden. Voedingsmiddelenproducent Kellogg leverde 2,2 procent in.

De euro was 1,1792 dollar waard, tegen 1,1797 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links