Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brunel rekent op verdere opmars na sterk 2018

Gepubliceerd op 15 februari 2019 07:55 | Views: 6.062 | Onderwerpen: detachering

Brunel 09:11

7,72 -0,22 (-2,77%)

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft een sterk 2018 achter de rug en ziet in het begin van dit jaar signalen dat ook 2019 een goed jaar gaat worden. Het afgelopen jaar werd afgesloten met een recordaantal van 13.000 medewerkers.

In het laatste kwartaal van 2018 steeg de omzet met 16 procent tot 245 miljoen euro. De brutowinst (ebit) steeg op jaarbasis zelfs met 69 procent tot 10,7 miljoen euro. De winstmarge ging van 3 procent naar 4,4 procent. Over heel het jaar kwamen de opbrengsten uit op 915 miljoen euro en de brutowinst op 34,1 miljoen euro.

De groei was volledig op eigen kracht, dus zonder overnames. Vooral in de regio India en Midden-Oosten werd flink aan de weg getimmerd met een omzetgroei van 41 procent. In Nederland stegen de opbrengsten met 6 procent. In Australië en Azië zat het niet mee, omdat daar een deel van de medewerkers direct werden ingehuurd door een opdrachtgever. In de loop van het jaar zou het echter ook daar weer beter moeten gaan.

Goed gepositioneerd

Topman Jilko Andringa zegt dat de groei in januari aanhield en rekent daarom op ,,nog een spannend jaar". Voortbordurend op het vorige jaar, met een groter personeelsbestand dan een jaar geleden, is Brunel goed gepositioneerd voor groei van de omzet en de winstgevendheid. Hij ziet in de groei bewijs dat zijn strategie om uit te waaieren naar naastliggende bedrijfsmogelijkheden zijn vruchten afwerpt.

Brunel stelt een dividend voor van 0,25 euro per aandeel, een stijging van 67 procent ten opzichte van 2017.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brunel International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord