Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klein verlies voor AEX

Klein verlies voor AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een klein verlies aan de handelssessie begonnen. Ook elders in Europa gingen de graadmeters omlaag. De markten zijn in afwachting van het rentebesluit in de Verenigde Staten. Alom wordt verwacht dat de Federal Reserve de rente verder zal verhogen, na een eerdere rentestap precies een jaar geleden.

De AEX-index noteerde in de vroege handel 0,2 procent lager op 472,54 punten. De MidKap ging 0,2 procent omlaag tot 667,28 punten. De indices in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 0,5 procent in. De Fed komt overigens pas na de slotbel in Amsterdam met zijn rentebesluit naar buiten. Mogelijk wordt uit de toelichting meer duidelijk over het tempo waarin de rente de komende twee jaar verder wordt verhoogd.

Ahold Delhaize was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen op Beursplein 5 met een winst van 1,4 procent. Het supermarktconcern profiteerde van adviesverhogingen bij Goldman Sachs en Raymond James. Verf- en chemieconcern AkzoNobel sloot de rij met een verlies van 1,2 procent.

Refresco

Bij de middelgrote fondsen was bottelaar Refresco (plus 2,7 procent) de sterkste stijger. Ook hier lag een adviesverhoging aan ten grondslag. Hetzelfde gold bij de kleinere fondsen voor Beter Bed dat door een positiever advies van KBC 3,3 procent aan beurswaarde won.

Heijmans won 1,9 procent. Het bouwbedrijf meldde eerder op de dag de verkoop van zijn Duitse dochterbedrijf Franki. Daarmee wordt een netto-opbrengst van 15 miljoen euro verwacht, waarmee Heijmans zijn balans kan versterken.

Metro

In Frankfurt steeg winkel- en groothandelsconcern Metro 4,6 procent. Het moederbedrijf van onder meer Media Markt en Makro ziet komend jaar ruimte voor een bescheiden groei van de omzet en winst, na een boekjaar waarin de verkopen nagenoeg stabiel bleven.

In Milaan dikte Mediaset 6 procent aan, als gevolg van de machtsstrijd om het mediabedrijf van ex-premier Silvio Berlusconi. Het Franse Vivendi nam een belang van 12,3 procent in het concern. Berlusconi's investeringsbedrijf Fininvest liet daarop weten het eigen belang van 35 procent met zeker 5 procent te willen uitbreiden.

De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,1 procent naar 52,40 dollar per vat. Brent werd 0,9 procent goedkoper bij 55,22 dollar per vat. De euro was 1,0613 dollar waard, tegen 1,0640 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 03 mei Slotcall: en ja hoor, weer een nieuw slotrecord, dankzij banencijfer en Apple

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links