Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMF-chef: werk zo veel mogelijk samen

Gepubliceerd op 13 oktober 2018 15:22 | Views: 3.102 | Onderwerpen: IMF

NUSA DUA (AFN) - De wereld moet zoveel mogelijk samenwerken in plaats van handelstwisten aanwakkeren. Met samenwerking en goede internationale regels kan er veel worden bereikt. Dat zei de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, op een economische topconferentie op het Indonesische eiland Bali.

De bijeenkomst op Bali werd behalve door het recente natuurgeweld in Indonesië overschaduwd door het protectionisme van de Amerikaanse president Trump. Die gaat de invoer van bepaalde producten te lijf met allerlei heffingen en wakkert daarmee handelstwisten aan. Die leiden volgens de IMF-topvrouw in armere landen en opkomende economieën tot de angst dat zij de eerste slachtoffers zijn van een nieuwe crisis. Lagarde vermeed in haar toespraak overigens Trump expliciet te noemen.

Behalve de handelsspanningen stond ook de Italiaanse staatsschuld centraal in bijeenkomst in Nusa Dua en in Lagardes speech aan het slot van de najaarsvergadering van IMF en de Wereldbank.

,,Politieke onzekerheid, historisch ongekend hoge (staats)schulden, toenemende financiële kwetsbaarheid en bepekte fiscale speelruimten kunnen het vertrouwen in de vooruitzichten voor de economische groei verder ondergraven'', waarschuwde Lagarde.

Gerelateerd

IMF

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Traveler@repair 13 oktober 2018 20:17
  Deze verraadster heeft het over protectionisme, jakkie bahbah ! Het is Trump die faire deals wil sluiten. Nu zijn er nog landen die grove importheffingen in de eigen zak steken en vrije toegang hebben tot bijvoorbeeld de EU en de USA. Daar een einde aan maken noem ik Fair Trade .
 2. Bravehendrik 14 oktober 2018 10:14
  De baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, zou niet weten dat China ongelijke im/export tarieven hanteert. Deze gemene verraadster weet niet dat China 25% import tax rekend op Amerikaanse autos, terwijl de VS slechts 2.5% rekend op Chinese.
  China rekent ongelijke tarieven omdat het nog een ontwikkelingsland is, zij willen echter wel binnen 15 jaar de grootste economie met het sterkste leger in de wereld zijn
 3. forum rang 6 Knight V 15 oktober 2018 07:41
  En sommige weten nog steeds niet het verschil tussen communisme en democratie.

  Als men nog steeds roze bril ophebben om met koloniale gedrag andere landen iets op te leggen, dan hebben wij dus niks geleerd.

  Het protectionisme leeft bij elke land.
  Leer je geschiedenis.

  Fair trade is mogelijk, maar zorg dan eerst dat:

  Elke burger in de wereld zelfde norm aan salaris verdient.
  Elk land de democratie heeft doorgevoerd.

  Dat mensen beweren dat IMF dom is, zegt iets over het feit dat mensen niet op de hoogte zijn van het systeem.

  Kolonial gedrag is blijkbaar nog niet verdwenen uit ons gedachte goed.

 4. Bravehendrik 16 oktober 2018 09:33
  quote:

  Hermando schreef op 15 oktober 2018 07:41:


  En sommige weten nog steeds niet het verschil tussen communisme en democratie.


  Elke burger in de wereld zelfde norm aan salaris verdient.
  Elk land de democratie heeft doorgevoerd.


  Kolonial gedrag is blijkbaar nog niet verdwenen uit ons gedachte goed.

  Het verschil tussen democratie en communisme is sterk aan het verwateren. Democratie heeft geen enkele betekenis meer. Noord Korea noemt zichzelf een democratie, zo ook verschillende moslimlanden. De democratie in het westen is niet veel meer waard, vrijheid van meningsuiting was 1 v/d hoofdpunten. Ultra linkse groepen , die zich nog net geen communist durven te noemen, verbieden meningen over alles, wat niet in hun straatje past. Zoals Globalisme, moslims, negers, oorlogshelden, slavenhandel,kolonisatie het wordt(is) allemaal taboe om daarover te spreken
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare