Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelshoop stuwt Nikkei

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag met winst geëindigd. Berichten dat de Verenigde Staten en China proberen de handelsgesprekken te hervatten zorgden voor optimisme op de beursvloer. Ook een sterke stijging van de Japanse machineorders bood steun aan de handel. De andere beurzen in het Verre Oosten lieten eveneens overwegend winsten zien.

De Nikkei-index in Tokio sloot 1 procent in de plus op 22.821,32 punten. De stijging werd aangevoerd door de Japanse bedrijven die veel producten verkopen in China. Zo stegen robotmaker Fanuc en bouwmachinemaker Komatsu respectievelijk 1 procent en 1,7 procent.

De Japanse toeleveranciers aan de Amerikaanse technologiegigant Apple stonden echter onder druk na de tegenvallende presentatie van de nieuwe iPhone-modellen. Ook de chipbedrijven werden van de hand gedaan na koersverliezen in de Amerikaanse chipsector. De verliezen werden veroorzaakt door een negatief sectorrapport van Goldman Sachs.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 1,6 procent hoger en de beurs in Shanghai klom 0,5 procent. Een Amerikaanse delegatie onder leiding van minister van Financiën Steven Mnuchin zou een uitnodiging hebben gestuurd naar de Chinezen om de handelsbesprekingen te hervatten. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,8 procent in en de Kospi in Seoul steeg 0,3 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.202,37 08 mei
-632,73 -1,63%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links