Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen terughoudend door coronazorgen en lockdowns

Beurzen terughoudend door coronazorgen en lockdowns

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen bleven woensdag dicht bij huis. De verlenging van de lockdowns in Nederland en Duitsland door de vrees voor een snelle verspreiding van de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus, zorgde voor terughoudendheid op de beursvloeren. Op het Damrak trapte AEX-bedrijf Just Eat Takeaway het cijferseizoen af. Het maaltijdbestelbedrijf kreeg veel meer bestellingen binnen door de virusuitbraak, maar de resultaten konden beleggers niet bekoren. In Parijs schoot supermarktconcern Carrefour omhoog door overnameberichten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager op 643,15 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 970,11 punten. Parijs won 0,1 procent en Frankfurt daalde 0,1 procent. Londen bleef vlak.

Supermarktconcern Ahold Delhaize profiteerde van de verlenging van de lockdown in Nederland en ging op kop in de AEX, met een winst van 2,5 procent. Shell won 1 procent. Het olie- en gasconcern schrapt zo'n 900 banen in Nederland als onderdeel van de eerder aangekondigde grote reorganisatie.

JustEat onderaan

Just Eat Takeaway (min 4,3 procent) was hekkensluiter bij de hoofdbedrijven. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl zag het aantal orders afgelopen kwartaal met 57 procent stijgen. Omdat restaurants weer moesten sluiten vanwege de nieuwe lockdown werd vaker eten thuisbezorgd.

In de MidKap won Signify 2,8 procent. Het personeel van het verlichtingsbedrijf krijgt het in het voorjaar ingeleverde loon terug dankzij meevallende financiële resultaten in 2020. Ook trekt Signify 170 miljoen euro uit voor een bijzonder dividend en kunnen aandeelhouders rekenen op een normaal dividend over 2020. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM zakte bijna 3 procent, na de oproep van premier Mark Rutte om tot en met maart niet naar het buitenland te reizen.

Carrefour meer waard

In Parijs werd Carrefour 13 procent meer waard. Het Canadese winkelbedrijf Alimentation Couche-Tard heeft interesse in een overname van de grote Franse supermarktketen. De twee partijen voeren hierover verkennende gesprekken. Telefónica steeg bijna 10 procent in Madrid. Het Spaanse telecomconcern verkoopt zijn zendmasten in Europa en Latijns-Amerika aan American Tower voor 7,7 miljard euro.

De euro was 1,2176 dollar waard, tegen 1,2159 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 53,26 dollar. Brentolie werd een fractie duurder op 56,59 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:07 Bomvolle week voor de boeg
  2. 27 apr Tech helpt AEX in het zadel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 13 januari 2021 15:21
    quote:

    Henk Hobbybelegger schreef op 13 januari 2021 12:45:

    De dip van voor de middag heeft meer te maken met gedoe tussen Israel en Iran:
    www.timesofisrael.com/syria-says-isra...
    Voeg daarom ook angst voor spanningen in het midden oosten maar toe aan het rijtje:
    www.reuters.com/article/usa-iran-isra...

    Hou het maar bij je hobby.
  2. Henk Hobbybelegger 13 januari 2021 16:07
    quote:

    FlashHenk schreef op 13 januari 2021 15:21:

    [...]
    Hou het maar bij je hobby.
    Tuurlijk, wat voor effect kan het oppoken van het Iran - Israel conflict nou hebben op de olieproductie en spanningen in het midden oosten? Niks toch? Ben blij dat ik short zit in de DJI.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links