Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Onderliggende ontwikkeling bij IMCD bemoedigend'

Gepubliceerd op 11 november 2020 09:53 | Views: 1.748

IMCD 05 mrt

105,25 -0,60 (-0,57%)

AMSTERDAM (AFN) - De prestaties van chemicaliëndistributeur IMCD waren iets beter dan verwacht. Dat schrijven kenners van ING in een reactie op de handelsupdate van het bedrijf. Met name de onderliggende brutowinst viel hoger uit dan voorzien. De onderliggende ontwikkelingen bij het bedrijf worden door ING als bemoedigend bestempeld.

IMCD presteerde met een groei van de brutowinst met 10 procent beter dan de 1 procent waar ING rekening mee hield. Verder was ook het bedrijfsresultaat (ebita) beter dan voorzien. Ondanks de coronacrisis wist IMCD volgens de kenners ook zijn winstmarge goed in stand te houden.

Verder was ING te spreken over de ontwikkeling van de kasstroom. "Alles bij elkaar een goede set resultaten", aldus de bank.

ING handhaafde zijn hold-advies met een koersdoel van 108 euro. Het aandeel IMCD noteerde woensdag omstreeks 09.35 uur 5,5 procent hoger op 108,80 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. Brogembank 11 november 2020 10:12
  Het kan aan mij liggen maar de manier van werken van IMCD doet mij ergens denken aan het beruchte Imtech waarvan IMCD uiteindelijk een spin-off is. Eindeloos kralen rijgen met kleine en iets grotere overnames, complexe ketens van toeleveranciers en afnemers... te onoverzichtelijk en tijdrovend voor het management imho.

  Ik feliciteer alle aandeelhouders die hier al lang(-er) in zitten, maar ik zou hier niet in durven stappen.
 2. forum rang 9 objectief 11 november 2020 10:25
  quote:

  Brogembank schreef op 11 november 2020 10:12:


  Het kan aan mij liggen maar de manier van werken van IMCD doet mij ergens denken aan het beruchte Imtech waarvan IMCD uiteindelijk een spin-off is. Eindeloos kralen rijgen met kleine en iets grotere overnames, complexe ketens van toeleveranciers en afnemers... te onoverzichtelijk en tijdrovend voor het management imho.  Ja, ik denk dat het aan jou ligt. Kralen rijgen is juist een goede strategie (net als bij Aalberts).
  Kleine bedrijven kun je gemakkelijk in je organisatie inpassen. Als belegger is het noodzakelijk ook het management te beoordelen en dat is bij IMCD uitstekend.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare