Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon en BAM onderuit op Damrak

Aegon en BAM onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers op Beursplein 5 verwerkten donderdag een flinke stroom aan eerstekwartaalcijfers. Daarbij vielen die van bouwbedrijf BAM in negatieve zin op. Ook hoofdfonds Aegon ging, na een aanvankelijk positieve start, flink omlaag.

De AEX stond in het eerste handelsuur 0,1 procent hoger op 536,13 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 799,01 punten. Londen stond vlak, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,1 procent.

Aegon steeg bij de hoofdfondsen in eerste instantie meer dan 2 procent, maar die winst verdampte volledig. De verzekeraar boekte afgelopen kwartaal meer winst dan een jaar eerder. De kapitaalbuffer bleef daarbij op peil, maar moet in ieder geval in Nederland verder worden versterkt, stelde het bedrijf. Aegon noteerde na bijna een uur een verlies van 4 procent.

Waardedaling

BAM leverde bij de middelgrote fondsen ruim 5 procent in. De opbrengsten en de winst van het bouwbedrijf daalden in het eerste kwartaal. Dit kwam vooral door de waardedaling van het Britse pond en door lagere opbrengsten bij de Duitse tak, die een jaar eerder juist een sterke bijdrage leverde.

Raambekleder Hunter Douglas kondigde een Britse overname aan en was bij de kleinere fondsen een uitschieter met een plus van 2,6 procent. Veevoerproducent ForFarmers en sportschooluitbater Basic-Fit openden ook de boeken. ForFarmers won 0,7 procent, Basic-Fit zakte 0,5 procent.

Advertentiemarkt

Ook elders in Europa kwam een keur aan bedrijven met handelsberichten naar buiten. Het Duitse televisiebedrijf ProSiebenSat.1 verloor in Frankfurt bijna 5 procent nadat het de eigen groeiverwachtingen voor de Duitse advertentiemarkt verlaagde. Branchegenoot RTL zakte 2,5 procent.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 47,77 dollar. De prijs van Brent steeg 0,9 procent naar 50,68 dollar per vat. De euro was 1,0890 dollar waard, tegen 1,0868 dollar bij het Europese slot woensdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon
AEX
BAM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 25 apr
    5,728
    -0,42% -0,024
  2. AEX 25 apr
    870,27
    -0,43% -3,75
  3. 3,900
    -2,99% -0,120

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links