Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump zet farmaceuten lager op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De langverwachte persconferentie van Donald Trump zorgde woensdag niet voor hele grote koersuitslagen op Wall Street. Beleggers reageerden alleen sterk op een opmerking van de 'president-elect' over farmaciebedrijven. Die gingen na het mediaoptreden onderuit.

De belangrijkste beursgraadmeters in New York eindigden de dag na een kort dipje wel in de plus. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,5 procent hoger op 19.954,28 punten. De brede S&P 500 kreeg er 0,3 procent bij, op 2275,32 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent en eindigde daarmee op een nieuw slotrecord van 5563,65 punten

Trump haalde hard uit naar de hoge medicijnprijzen van de biotech- en farmaciesector. Volgens hem zouden bedrijven in de branche momenteel ,,wegkomen met moord''. Door die woorden werd onder meer Pfizer flink lager gezet. De farmaceut was met een min van 1,8 procent de grootste verliezer in de Dow. Branchegenoten als Endo International en Perrigo zakten tot 8,5 procent weg, terwijl Johnson & Johnson 1,2 procent kwijtspeelde.

Weinig nieuws

Alleen farmaceut Merck onttrok zich aan de malaise en was met een plus van 2,9 procent juist de sterkste stijger onder de hoofdfondsen. Toezichthouder FDA stemde in met een versnelde herziening van een bepaalde therapie voor de behandeling van longkanker.

Beleggers keken al dagen uit naar de persconferentie van Trump, omdat hij daarin mogelijk meer uit de doeken zou doen over zijn economische beleid. Dat bleek echter niet het geval. Na een monoloog met bekende standpunten ging Trump slechts kort in op vragen van journalisten en dat leverde weinig nieuws op.

Euro

Er was op Wall Street verder onder meer aandacht voor Ford. De autobouwer voorziet een verbetering van de winstgevendheid in 2018, nadat de winsten dit jaar naar verwachting wat onder druk komen te staan. Het aandeel zakte een dik 1 procent. Ook Supervalu stond in de belangstelling bij beleggers. De supermarktketen verloor meer dan 7 procent vanwege slecht ontvangen resultaten.

De prijs van Amerikaanse olie stond 3,1 procent hoger op 52,39 dollar per vat. Brentolie werd 3 procent duurder, bij 55,26 dollar per vat. De euro was 1,0581 dollar waard, tegen 1,0532 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2017 05:02
    zei hij letterlijk pharma en biotech? of ging het meer om, een van de velen aanvallen op obamacare? volgens mij zei hij, dat hij met een betere en goedkopere ging komen. althans, een beter en goedkoper healthcare system.

    getting away with murder, was volgens mij meer in de context, van bedrijven die over de grens hun feestje starten.

    voor de rest ging het over conflict of interest, de twijfel werd voor mij niet helemaal weggenomen, zowel niet door hem of zijn vertegenwoordiger.

    en wat aanvallen op de pers, fake news, phony news etc. dishonest. bla bla bla.

    hij kan een punt hebben, maar later waren het weer de inlichtingen diensten, die over hetzelfde onderwerp, ervan langs kregen.

    hij komt binnen 90 dagen met een rapport, niet over dit specifieke onderwerp, maar over defense en hacking. goed afwachten dus.

    the donald zit er hooguit 8 jaar. dus wat hij ook kapot praat, of om zeep helpt. lijkt me vanuit beleggers perspectief, juist leuk om te kopen te zijner tijd. als hij werkelijk iets naar de grond helpt, kan het zijn dat de nieuwe president juist weer in het zadel gaat proberen te helpen.

    overigens zijn de stijgers, die op het eerste gezicht, omhoog geluld worden door meneer trump, misschien uiteindelijk niet zo'n hele goede koop. we zullen zien.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links