Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

‘Wall Street opgelucht na akkoord Syrië’

NEW YORK (AFN) - NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen dinsdag waarschijnlijk hoger openen. De hoop dat een Amerikaanse interventie in Syrië kan worden vermeden zorgt in combinatie met nieuwe sterke economische cijfers uit China voor opluchting op de wereldwijde financiële markten.

Syrië heeft het Russische plan om zijn chemische wapens aan internationaal toezicht te onderwerpen, aanvaard. Dat heeft de Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Moualem, dinsdag bevestigd volgens het Russische persbureau Interfax.

De Amerikaanse president Barack Obama noemde het Russische voorstel eerder al een ,,mogelijke doorbraak'', die een militaire interventie van de VS in Syrië mogelijk overbodig maakt. Ook gaat een voor woensdag geplande stemming van de Amerikaanse Senaat over Syrië niet door. De Senaat zou beginnen met een reeks stemmingen over een resolutie over het gebruik van geweld tegen Syrië.

Apple

Aan het bedrijvenfront staat Apple in de belangstelling. Het Amerikaanse technologiebedrijf zal dinsdag nieuwe iPhone-modellen presenteren. Naast de keuze uit meer kleuren zal Apple naar verwachting ook een goedkoper model introduceren.

Ook werd bekendgemaakt dat aluminiumconcern Alcoa, computermaker Hewlett-Packard en Bank of America volgende week uit de Dow-Jonesindex zullen verdwijnen. Na de slotbel op vrijdag 20 september zullen de 3 fondsen worden vervangen door sportkledingfabrikant Nike, creditcardmaatschappij Visa en de zakenbank Goldman Sachs. Het is de grootste wijziging in de samenstelling van de Dow in bijna 10 jaar.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,7 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street ging maandag over een breed front omhoog. Beleggers verwelkomden gunstige macro-economische cijfers uit Japan en China en overnamenieuws uit eigen land. De leidende Dow-Jonesindex eindigde 0,9 procent hoger op 15.063,12 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links