Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street omlaag om zorgen China en Nafta

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen de dag uitgegaan. Beleggers verwerkten berichten over een mogelijk einde aan het Chinese opkoopprogramma voor Amerikaanse staatsleningen en over een vertrek van de Verenigde Staten uit het handelsverdrag Nafta.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 25.369,13 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde ook 0,1 procent tot 2748,23 punten en de Nasdaq zakte eveneens 0,1 procent tot 7153,57 punten.

De mogelijke wijziging in China zorgde voor oplopende rentes op obligaties, die voor de financiële markten tweeledig werken. Dit kan betekenen dat beleggers meer vertrouwen hebben in de economische vooruitzichten. Daarmee durven ze het aan om veilig geachte stukken van de hand te doen. Als de rente te snel oploopt, kan dat ook negatief uitpakken voor aandelenmarkten, omdat het dan aantrekkelijker wordt om in obligaties te investeren in plaats van in aandelen.

Nafta

Canadese overheidsfunctionarissen zeiden dat de kans dat de VS zich uit het Noord-Amerikaanse handelsverdrag Nafta terugtrekt is toegenomen. President Donald Trump zou dat op korte termijn bekendmaken.

Bij de bedrijven steeg luchtvaartmaatschappij United Continental Holdings 6,7 procent na bekendmaking van sterke vervoerscijfers. Domino's Pizza werd juist 3,2 procent minder waard op de aankondiging van het vertrek van topman Patrick Doyle.

Apple

Apple maakte zijn verlies van iets meer dan een half procent gedurende de dag helemaal goed en sloot vlak. De technologiegigant kreeg te maken met nieuwe vragen omtrent de accugerelateerde prestatieverminderingen van iPhones.

Huizenbouwer Lennar kwam met minder dan verwachte cijfers over afgelopen kwartaal, maar steeg 2,4 procent. Winkelketen Target steeg 2,3 procent na een positief analistenrapport.

Eastman Kodak

Eastman Kodak ging na de koerswinst van een dag eerder van 119 procent opnieuw fors omhoog. Het fotografiebedrijf kondigde toen aan zijn eigen cryptomunten uit te willen geven. De komst van de zogeheten Kodakcoin zorgde woensdag voor een nieuwe koersstijging van dik 57 procent.

De euro was 1,1958 dollar waard, tegen 1,1965 eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 63,42 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 69,05 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links