Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING wil beloning topman fors verhogen

Gepubliceerd op 8 mrt 2018 om 06:07 | Views: 4.426

ING 20 mrt

10,75 -0,22 (-1,97%)

AMSTERDAM (AFN) - ING gaat de beloning van bestuursvoorzitter Ralph Hamers dit jaar met ruim 50 procent verhogen, tot ruim 3 miljoen euro. Een woordvoerder van de bank bevestigt dat naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad. De raad van commissarissen hikte volgens de woordvoerder al enige tijd aan tegen de relatief lage beloning van Hamers en heeft nu besloten daar iets aan te doen.

Volgens ING past de loonsverhoging in het beleid dat de aandeelhouders hebben goedgekeurd. Ook strookt het volgens de bank met het met de overheid overeengekomen beloningsbeleid. Volgens dat beleid kijken banken naar het beloningsbeleid van vergelijkbare bedrijven.

ING vergelijkt het salaris van Hamers met andere bedrijven in de Eurostoxx 50-index. Daar stond de ING-topman op de 49e plaats. Zelfs na de verhoging blijft Hamers' loon ,,bescheiden'' in vergelijking met vergelijkbare bedrijven, stelt ING. Hij gaat door de verhoging naar de 44e plaats. ,,Terwijl we qua marktwaarde rond plek twintig hangen.''

,,Absurd"

Hamers krijgt er vanaf 2018 jaarlijks extra aandelen bij ter hoogte van 50 procent van zijn vaste salaris van 1,75 miljoen euro. Omdat er aan die uitkering geen prestatiedoelen zijn gekoppeld valt deze niet onder de bonusrestricties van 20 procent die in Nederland gelden voor financiële instellingen.

De voorgestelde loonsverhoging moet nog door de aandeelhouders worden goedgekeurd. Daar krijgen ze op 23 april de kans voor tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering.

Vakbond CNV noemt de loonsverhoging voor Hamers ,,absurd'' en spreekt van ,, ouderwets graaien''. De bond stelt dat de verhoging gevolgen heeft voor het lopende cao-overleg. ,,ING verdedigt het besluit door te stellen dat Hamers in de eredivisie speelt. Dat de bank weer goed draait, is wel dankzij de medewerkers. Kennelijk spelen die ook in de eredivisie'', aldus onderhandelaar Ike Wiersinga.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 62% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Doemebest
0
Ab,tje alfa,betere beloning voor ministers zou misschien wat meer capabele mensen aantrekken,ipv goedkope moraalridders.
binnen
0
Is er nu niet één politicus in Den Haag die durft om een wetsvoorstel in te dienen tegen dit wangedrag?
daan 32
0
nieuwe politieke partij in oprichting noch rechts, noch links

DE GRAAIERS zich wenden naar de site van een graaiers bank

belooft veel goeds en transparant te zijn
geldding2
0
Stuitend en al jaren dezelfde afgekloven niet relevante argumenten voor verhoging, altijd vergelijken met andere grote EU bedrijven en het liefst nog USA bedrijven. Wellicht moet men laten meewegen het landoppervlak zodat een gemiddeld salaris per km2 wordt berekend, moet je eens kijken hoe snel er niet meer naar het buitenland wordt gekeken. bah 3x
france
0
De simpele ontduiking van de bonusrestricties, een wassen neus dus, banketlobby he, voor de bühne lijkt het leuk allemaal maar die bonusrestrictie van 20% is een lachertje. Zo kan ik ook regels van niks maken.

Bankiers zijn ratten. en wat doe je met ratten? Laat je die over je schouder lopen?
objectief
0
Veel burgers houden zich niet aan regels, in het bijzonder als ze er niet voor bestraft worden, dat zien we dagelijks in het verkeer.
Die bonusregels zijn voor bankiers veelal niet effectief, maar hebben wel een functie in vele andere bedrijven zoals de zorg waar men anders elkaar extreem gaat belonen.
Bezoeky
0
quote:

jaar2018 schreef op 8 mrt 2018 om 09:03:


Jeroen van de Veer is een waardeloze wereldvreemde vent !Het blijven schurken die geld stelen uit de maatschappij.
Geld met geld verhandelen moet gewoon verboden worden/.
De topman bij Shell krijgt 9 miljoen per jaar .
Olie naar boven boren/. Uiteindelijk worden het uitlaatgassen waar jaarlijks miljoenen mensen aan sterven.
Van wie is die olie? Toe eigenen is op zich al stelen.

De ING bank is gered door geld van of uit de maatschappij.
De banken moeten zich kapot schamen om nu vrolijk door te gaan waar de vorige crisis is gestopt, zij het dat nu niet de bonussen , maar de loons verhogingen dusdanig op te krikken dat je je werkelijk af vraagt : Waar is je menselijk fatsoen?
DeZwarteRidder
0
Als een voetballer 50 of 100 miljoen per jaar krijgt hoor je niemand klagen en nu krijgt iemand die het waarschijnlijk verdient 3 miljoen en iedereen zit te zeuren.
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links