Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Filmdivisie drukt resultaat Viacom

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse tv- en filmbedrijf Viacom heeft het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar minder omzet gedraaid. Vooral bij filmdivisie Paramount Pictures was sprake van lagere opbrengsten. Ook vertraagde de groei van het aantal abonnees en stonden advertentie-inkomsten onder druk bij het bedrijf achter onder meer de tv-zenders MTV, Nickelodeon en Comedy Central.

De omzet in de drie maanden tot en met december zakte met 8 procent tot 3,1 miljard dollar (2,5 miljard euro). Deze vielen daarmee lager uit dan waar kenners rekening mee hielden. Bij de entertainmentdivisie, waar ook de filmstudio van Paramount onder valt, vielen de opbrengsten 28 procent lager uit. Het onderdeel leed een verlies van 130 miljoen dollar. Dat was 50 miljoen dollar minder dan een jaar eerder, vooral door kostenbesparingen.

Volgens kenners maken de cijfers duidelijk waarom door de controlerende aandeelhouder wordt aangedrongen op een fusie met CBS, de andere media tak van de familie Redstone, gelet op de consolidatieslag in de sector. De leiding van Viacom beloofde vorige week verkennende gesprekken met de collega's van CBS aan te gaan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links