Login
 

Rustige opening op Wall Street

Gepubliceerd op 7 dec 2017 om 15:37 | Views: 1.011

NY-DJ-Industrial Avg 15 dec

24.651,74 +143,08 (+0,58%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag zonder al te grote koersuitslagen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers verwerken onder meer de kwartaalcijfers van chipmaker Broadcom en het nieuws dat industrieconcern General Electric (GE) duizenden banen gaat schrappen bij zijn energiedivisie.

De leidende Dow-Jonesindex stond na een paar minuten handelen 0,2 procent lager op 24.103 punten. De brede S&P 500 stond 0,1 procent lager op 2626 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 6780 punten.

Broadcom won 3,4 procent. De chipproducent kwam met zonnige vooruitzichten voor het lopende kwartaal. Het bedrijf rekent vooral op een sterke vraag naar chips voor smartphones. Juist in dat segment wil het bedrijf een grote slag slaan door branchegenoot Qualcomm (plus 0,5 procent) over te nemen. Dat bedrijf is op zijn beurt bezig het Nederlandse NXP (plus 0,1 procent) in te lijven.

GE kondigde een reorganisatie aan bij zijn energiedivisie waardoor wereldwijd 12.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. De ingreep moet helpen de kosten structureel met 1 miljard dollar te verlagen. De industriereus kampt al geruime tijd met lastige marktomstandigheden waardoor de resultaten onder druk staan. Het aandeel stond kort na de opening 0,1 procent lager.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links