Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bouwer BAM zinspeelt op ingrepen bij probleemonderdelen

Gepubliceerd op 7 mei 2020 08:28 | Views: 8.876

BAM 09:53

1,44 +0,03 (+2,13%)

BUNNIK (AFN) - Bouwer BAM heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een minder resultaat op een iets hogere omzet. Het bedrijf liep door de coronacrisis in de loop van de periode vooral in België tegen bepaalde beperkingen aan, maar weet de mindere prestaties vooral aan drie bedrijfsonderdelen die niet naar behoren presteerden. Interim-topman Frans den Houter zinspeelde in een toelichting op "afbouw en heroriëntering" van activiteiten.

Volgens Den Houter stelden de resultaten over het eerste kwartaal van de Nederlandse infra-activiteiten, Duitse bouwactiviteiten en BAM International teleur. Het bedrijf wil waar mogelijk verbeteringen doorvoeren en grijpt waar nodig in. De Nederlandse bouw- en vastgoedactiviteiten leverden volgens de topman opnieuw een goede bijdrage, hoewel lager dan het "uitzonderlijk hoge niveau" van vorig jaar.

BAM sloot de meetperiode af met ruim 1,6 miljard euro aan opbrengsten. Dat was een fractie meer dan een jaar eerder. Het resultaat voor belastingen was 1,3 miljoen euro tegen 16,8 miljoen een jaar eerder. BAM had eind maart nog voor 12,7 miljard euro aan werk op de plank liggen.

Kredietfaciliteit

Door de crisis zag BAM zich eerder genoodzaakt maatregelen te treffen. Zo werd in de kosten gesneden en werd een kredietfaciliteit van 400 miljoen euro volledig getrokken waarmee de liquiditeitspositie volgens de bouwer stabiel is. Ook werd de kredietfaciliteit verlengd tot 2024.

Volgens BAM is het noodzakelijk dat overheden de sector ondersteunen. De bouwer is blij met de stap van sommige regeringen om de uitvoering van infrastructuur- en bouwprojecten te versnellen. In Nederland dienen volgens het bedrijf ook adequate politieke maatregelen te worden genomen om de impact van stikstof en PFAS te verminderen.

Verder waarschuwt BAM voor de onzekerheden rond Covid-19. "Het is duidelijk dat daarvan een aanzienlijk nadelig effect zal uitgaan op onze activiteiten, inclusief druk op de toeleveringsketen, en op onze toekomstige financiële prestaties", waarschuwt Den Houter.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 63% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
| Omlaag ↓
 1. MartijnN1932 7 mei 2020 09:40
  quote:

  pietje-2005 schreef op 7 mei 2020 09:28:


  Dat kijken naar ingrepen bij slecht presterende onderdelen is toch een continue proces, of bedenken ze dat nu pas, dat dat kan ? : -(


  Dat zou je wel denken, zeker verwacht dat dit allang tijdens de bouwcrisis gebeurd zou zijn..

  Maar hé ik ben maar een simpele ziel, ik zal het net als u vast ook niet begrijpen..
 2. Kopzorgen over erfpacht 10 mei 2020 14:53
  De gehele organisatie van BAM (inclusief directie en RvC) en haar activiteiten moet eens flink op de schop. Maar dat had al veel eerder moeten plaatsvinden. Veel meer richten op winstgevende en minder risicovolle projecten en op betere en kritische controle van calculatie en voortgang van projecten. Risico's veel meer overhevelen naar de opdrachtgevers. Desnoods maar wat minder werk in de portefeuille.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare