Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis-schip gekaapt voor Afrikaanse kust

Gepubliceerd op 7 mei 2019 12:01 | Views: 5.565

Boskalis 13:45

17,60 +0,10 (+0,57%)

HAL Trust 13:12

123,40 -0,80 (-0,64%)

PAPENDRECHT (AFN) - Een schip van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis is afgelopen zondag gekaapt in West-Afrikaanse wateren. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een verklaring. De kaping was van korte duur. De twintigkoppige bemanning is, mede door de inzet van de marine van zowel Equatoriaal Guinee als Spanje, inmiddels in goede gezondheid weer vrij.

De Blue Marlin was na het lossen van een lading in de wateren van Equatoriaal Guinee volgens planning op weg naar Malta. Het schip werd zondagmiddag geënterd door meerdere gewapende piraten.

De bemanningsleden wisten zich veilig te stellen in de citadel, een zwaar beveiligde ruimte in het schip die is uitgerust met diverse communicatiemiddelen en met noodrantsoen. Lokale autoriteiten werden gewaarschuwd.

Onderzoek

Op maandagochtend is de Blue Marlin door de marine van Equatoriaal Guinee en Spanje volledig doorzocht. Er werden geen piraten aangetroffen en de bemanning is bevrijd uit de citadel. De kapers hebben wel veel schade aangericht op het schip, waardoor dat onbestuurbaar is geworden.

Boskalis heeft inmiddels een zeesleepboot gemobiliseerd om de Blue Marlin naar een veilige locatie te brengen. De marine van Equatoriaal Guinee heeft een aantal beveiligers aan boord achtergelaten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 67% zegt kopen 6 stemmen
HAL Trust 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
  1. BBosman 7 mei 2019 13:10
    quote:

    Endless schreef op 7 mei 2019 12:35:


    Gelukkig niemand gewond maar wel trauma personeel, maar ik begrijp niet dat men niet bewapend mogen zijn om jezelf te verdedigen.
    Te veel risico. Het is veel veiliger om jezelf op te sluiten in het citabel. Vanuit het citadel wordt het schip volledig onbruikbaar gemaakt, waardoor het stuurloos op zee dobbert. Vanuit daar wordt contact opgenomen met de marine. Zie de beelden van de NL'se MARSOF op de MS Taipan van 2010. Waneer de opvarenden zichzelf gaan verdedigen is de kans op dodelijk letsel vele malen hoger.

5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare