Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman Air France-KLM blijft aan tot 15 mei

PARIJS (AFN) - Jean-Marc Janaillac blijft tot na de jaarvergadering van luchtvaartcombinatie Air France-KLM op dinsdag 15 mei zijn werkzaamheden als topman en voorzitter uitvoeren. Daarna treedt hij formeel terug, aldus de onderneming in een verklaring na een bijeenkomst van het bestuur.

Janaillac maakte vrijdag zijn terugtreden al bekend. Hij speelde het loonconflict bij Air France hard, door zijn lot te verbinden aan de uitkomst van een stemming over het finale loonbod. Die gok pakte volkomen verkeerd voor hem uit. Op 15 mei wordt ook een bestuursvergadering gehouden, waarna er een oplossing voor de topfunctie komt.

Air France, het zusterbedrijf van KLM, heeft al sinds februari te maken met stakingen. De tot nu toe dertien stakingsdagen hebben het concern al zeker 300 miljoen euro gekost. Die eisen hun tol voor het moederbedrijf. Air France-KLM presenteerde vrijdag kwartaalcijfers die door kenners werden gezien als een winstalarm. Het concern draait onder meer door de stakingen verlies. En het grootste deel van de stakingskosten vielen nog buiten het kwartaal en steken dus later nog de kop op.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 mei "Brussel onderzoekt o.a. Air France-KLM om greenwashing"
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sjonnie2 7 mei 2018 11:00
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 7 mei 2018 08:28:

    Janaillac heeft tenminste ballen, kan je van Macron niet zeggen. Beetje op wereldtournee gaan en de wereldleider uithangen terwijl er in Frankrijk sinds zijn aantreden bitter weinig is verandert.
    De ballen van Janaillac zijn van roomboter en zijn gesmolten door de zon, bij het eerste zuchtje tegenwind trekt hij de deur achter zich dicht.
    Door zijn roekeloze actie om zijn toekomst aan de uitslag van een stemming onder het personeel te verbinden staat Airfrance KLM vandaag 13% in de min.
  2. quote:

    Sjonnie2 schreef op 7 mei 2018 11:00:

    [...]

    De ballen van Janaillac zijn van roomboter en zijn gesmolten door de zon, bij het eerste zuchtje tegenwind trekt hij de deur achter zich dicht.
    Door zijn roekeloze actie om zijn toekomst aan de uitslag van een stemming onder het personeel te verbinden staat Airfrance KLM vandaag 13% in de min.
    Janaillac is niet slim geweest. De franse piloten zijn te koppig en je weet dat ze niets toegeven. Nu zijn er alleen maar verliezers, omdat de piloten toch niet gaan winnen. Nu is Air France wel een bestuurder kwijt en ze zitten in een belangrijke fase. Niet erg slim allemaal.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,984 07 mei
-0,086 -0,85%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links