Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tech omlaag op Wall Street na Democratische voorsprong Georgia

Tech omlaag op Wall Street na Democratische voorsprong Georgia

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met verliezen begonnen aan de nieuwe handelsdag. De financiële markten verwerken het verloop van de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen in Georgia, waar de Democraten op voorsprong liggen. Technologiefondsen gingen daarop onderuit.

Een van de twee Democratische kandidaten voor een zetel in de Senaat voor de staat Georgia, de predikant Raphael Warnock, heeft zijn Republikeinse tegenstrever Kelly Loeffler al verslagen. In de strijd om de andere zetel heeft de Democratische kandidaat ook een lichte voorsprong. Bij winst krijgt de Democratische Partij van Joe Biden het voor het zeggen in beide kamers van het Congres, waardoor de aankomende president veel gemakkelijker zijn beleid zou kunnen uitvoeren.

Techgraadmeter Nasdaq leverde in de eerste handelsminuten 1 procent in tot 12.702 punten. Democraten willen verder gaan in het toezicht op grote techbedrijven dan Republikeinen op het vlak van privacy en marktregulering. Facebook, Google-moeder Alphabet, Amazon en Apple zakten tot 3 procent. De Dow-Jonesindex ging wel 0,2 procent omhoog tot 30.453 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,3 procent tot 3716 punten.

Biden

Aandelen die doorgaans sterk meebewegen op economische voor- of tegenspoed, stonden duidelijk in de plus. Biden zou zonder noemenswaardige tegenwerking in de Senaat gemakkelijker omvangrijke coronasteunpakketten kunnen optuigen. Grote banken als Wells Fargo, Morgan Stanley, Citigroup en JPMorgan Chase stegen tot zo'n 5 procent. Daarbij speelt mogelijk ook mee dat het rendement op Amerikaanse staatsschulden oploopt door de verwachte hogere overheidsuitgaven, wat goed is voor het verdienmodel van kredietverstrekkers.

Moderna ging dik 1 procent vooruit. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) gaf zijn goedkeuring voor het coronavaccin van de farmaceut, waarvan de Europese Unie 160 miljoen doses heeft besteld. In de zorgsector was er verder overnamenieuws. Zorgverzekeraar UnitedHealth (min 2,6 procent) neemt factureringsbedrijf Change Healthcare (plus 31,9 procent) over voor voor ruim 7,8 miljard dollar.

Beleggers verwerkten tevens banencijfers van loonstrookverwerker ADP. In december zijn er volgens het bedrijf per saldo 123.000 banen verdwenen in het Amerikaanse bedrijfsleven. Daarmee zit er een kink in het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt die werd ingezet na de klap van de coronacrisis.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sjakenel1 6 januari 2021 17:17
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 6 januari 2021 16:12:

    Zou de tijd dan nu rijp zijn om eens flink short te gaan in ASML, ASMI en/of Besi ?
    Tech reageert op onzekerheid. Dat zal snel bijtrekken nadat de uitslag bevestigd is. Dat wordt Biden, dat is dan zo, vervolgens denkt men weer in mogelijkheden
  2. Met Effekt 7 januari 2021 02:46
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 6 januari 2021 16:12:

    Zou de tijd dan nu rijp zijn om eens flink short te gaan in ASML, ASMI en/of Besi ?
    Halfgeleiderbedrijven hebben weinig te maken met FANG, beetje vreemd om verschillende soorten tech bedrijven onder 1 noemer te scharen. Voor mij is dit een moment om ASML enz. juist bij te kopen.

    Er is een capaciteits tekort voor productie van halfgeleiders waardoor zij de prijs kunnen verhogen (er zijn wereldwijd maar 2 bedrijven die high end chips kunnen maken, TSMC en Samsung). Dat is voor mijn geen teken om te verkopen maar juist om te kopen.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links