Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Technologiebedrijven drukken Nikkei

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met verlies gesloten. Vooral de technologiebedrijven hadden het zwaar na de forse koersverliezen onder Amerikaanse sectorgenoten. Een bericht over mogelijke Chinese spionagechips in apparatuur van onder meer Apple zorgde daarbij voor koersverliezen onder de Aziatische toeleveranciers van het Amerikaanse technologieconcern.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio ging met een min van 0,8 procent het lange weekeinde in op 23.783,72 punten. Maandag is de Japanse beurs gesloten. Japanse technologiebedrijven als Tokyo Electron en Advantest verloren tot 4,1 procent. De Japanse banken en verzekeraars bleven daarentegen profiteren van de stijgende Amerikaanse obligatierentes.

De Japanse Apple-toeleverancier Murata Manufacturing zakte 3,9 procent. Ook elders in het Verre Oosten stonden de toeleveranciers van de iPhone-maker onder druk na een bericht van Bloomberg BusinessWeek dat de datacenterapparatuur van Amazon Web Services en Apple mogelijk via chips van het Chinese serverbedrijf Super Micro kunnen worden bespioneerd door de Chinese overheid. Apple, Amazon en Super Micro spraken het bericht tegen.

Hongkong

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds vlak. De Chinese technologiebedrijven hadden ook last van het spionagebericht. Computermaker Lenovo kelderde ruim 14 procent in Hongkong en de maker van telecomapparatuur ZTE ging 11 procent onderuit.

De Kospi in Seoul zakte 0,3 procent. Zwaargewicht Samsung steeg 0,2 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern rekent op een recordwinst in het derde kwartaal. De All Ordinaries in Sydney hield het hoofd boven water en klom 0,1 procent. Op het Chinese vasteland zijn de beurzen de hele week gesloten vanwege een nationale vakantie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links