Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Invallen bij kantoren betalingsbedrijf Wirecard

Gepubliceerd op 5 juni 2020 18:39 | Views: 2.933

ADYEN NV 11 aug

1.406,00 -21,00 (-1,47%)

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Bij de Duitse betalingsverwerker Wirecard zijn vrijdag invallen geweest. Volgens het bedrijf zijn de onderzoekers op zoek naar informatie van bestuursleden van de onderneming. Wirecard zegde toe met de autoriteiten samen te werken. Daarbij zou het niet om het bedrijf zelf gaan.

Wirecard werd eerder wel beschuldigd van boekhoudfraude. Daarop gaf de onderneming accountantskantoor KPMG de opdracht om onafhankelijk onderzoek te doen naar de beschuldigingen. De Britse zakenkrant Financial Times zette eerder documenten van het bedrijf online waaruit volgens de krant zou blijken dat Wirecard cijfers over winst en omzet op frauduleuze wijze heeft opgekrikt. Wirecard ontkende de boekhoudfraude stellig.

De verdenkingen van gesjoemel draaien om een partnerbedrijf van Wirecard, Al Alam uit Dubai, dat volgens cijfers goed was voor de verwerking van honderden miljoenen dollars voor klanten en de helft van het operationele resultaat van Wirecard in 2016. Volgens FT is het twijfelachtig dat Al Alam inderdaad zo veel werk verrichte voor Wirecard, omdat veel bedrijven die als klant werden opgegeven nooit van de onderneming zouden hebben gehoord.

In een verklaring laat de leiding van Wirecard nu weten er vertrouwen in te hebben dat de kwestie wordt opgelost en dat beschuldigingen ongegrond worden verklaard.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 83% zegt verkopen 12 stemmen

Gerelateerd

ADYEN NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare