Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street hoger door rentehoop

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag stevig in de plus. Beleggers verwerkten een slechter dan verwacht banenrapport van de Amerikaanse overheid. Hun zorgen om de Amerikaanse economie zetten ze echter om in hoop dat de Federal Reserve snel een nieuwe renteverlaging doorvoert.

De Dow Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) op een winst van 0,9 procent en bereikte een stand van 26.426 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 0,9 procent tot 2937 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte 1 procent aan tot 7949 punten.

Het banenrapport speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Fed. Het sentiment op Wall Street kreeg eerder deze week een flinke knauw door zeer tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie. Later kwamen daar nog een teleurstellende gegevens over de dienstensector bovenop. In een toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell later op vrijdag zal naarstig naar opmerkingen over het toekomstige rentebeleid worden gezocht.

Apple

Apple won 2,4 procent. Het technologieconcern heeft de productie van zijn nieuwste iPhones opgeschroefd vanwege een sterke vraag. Amerikaanse politici hebben streamingdienst Spotify om meer informatie gevraagd over mogelijk machtsmisbruik van Apple dat zijn muziekdienst Apple Music zou hebben bevooroordeeld.

HP Inc ging bijna 10 procent omlaag. De computer- en printerfabrikant is van plan tot 9000 banen te schrappen om zo kosten te besparen. Het banenverlies komt neer op circa 16 procent van het totale personeelsbestand. De ingreep moet helpen om 1 miljard dollar aan kosten te besparen tegen eind 2022.

Boeing en Embraer

De samenwerking van vliegtuigfabrikant Boeing (plus 0,4 procent) en de Braziliaanse branchegenoot Embraer wordt door de Europese Commissie aan een diepgravend onderzoek onderworpen. Brussel is bang dat de deal de concurrentie vermindert.

De euro was 1,0983 dollar waard, tegen 1,0975 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 52,49 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 58,13 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links