Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Topman Esperite krijgt dwangsom van AFM

Gepubliceerd op 4 juli 2019 08:36 | Views: 4.109 | Onderwerpen: AFM

Esperite 17:29

0,03 0,00 (-4,44%)

AMSTERDAM (AFN) - Topman Frédéric Amar van het beursgenoteerde stamcelbedrijf Esperite moet een dwangsom betalen aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM), omdat hij tot op heden niet heeft voldaan aan informatieverzoeken van de toezichthouder. De bedrijfsbaas zelf verzet zich tegen de straf. Die is volgens hem ongerechtvaardigd. "Ik ben altijd volkomen transparant", zegt Amar in reactie tegen het ANP.

De financiële waakhond legde de straf al in februari op. Iedere dag dat Amar niet aan de last voldeed, liep de dwangsom op met 5000 euro tot een maximum van 50.000 euro. Inmiddels is het dwangsombesluit onherroepelijk geworden.

Volgens de AFM is Amar wettelijk verplicht al zijn transacties in bijvoorbeeld aandelen van Esperite te melden. "Het is belangrijk dat de markt op elk moment een overzicht kan krijgen van het aandelenbezit en stemrecht van bestuurders en commissarissen", stelt de toezichthouder. De AFM heeft in dit kader nadere informatie bij Amar opgevraagd, om te kunnen vaststellen of hij de wet wel naleeft.

Accon en VEB

Esperite is nog niet zo lang geleden op het strafbankje van de Amsterdamse beurs gezet. Beursuitbater Euronext ging over tot die maatregel vanwege vertraging met het inleveren van het jaarverslag van de onderneming. Van Amar is bekend dat hij voor miljoenen euro's aan leningen heeft uitstaan in Esperite tegen fikse rente. Soms zet hij een deel van zijn leningen om in aandelen. Amar is tevens de grootste aandeelhouder in de onderneming.

Inmiddels is bekend geworden dat huisaccountant Accon de banden met Esperite heeft verbroken na onenigheid met Esperite over het niet halen van een deadline omtrent het jaarverslag. Het bestuur van Esperite is het niet eens met het vertrek van Accon en overweegt juridische stappen. Als het bedrijf op zoek moet naar een nieuwe accountant, loopt de publicatie van het jaarverslag waarschijnlijk nog meer vertraging op.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vraagt zich af of het nog wel goed gaat met Esperite. "Dit is al het zoveelste puntje", zegt een woordvoerder in reactie op de dwangsom. De beleggersvereniging vindt ook de reactie van Amar vreemd. "De AFM meldt dat de bezwaartermijn al is verstreken. Als hij het er niet mee eens is dan had hij dat eerder moeten laten weten."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Esperite 69% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

AFM

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Esperite

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
De lezers van dit forum weten al jaren dat Amar geen meldingen doet van z'n prive-transacties in Esperite en dat er vroeg of laat ingegrepen zou worden.

Het is wel duidelijk geworden dat Amar veel te verbergen heeft.

Ook Esperite heeft talrijke overtredingen begaan en zal daarvoor bestraft moeten worden.
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 5 jul 2019 om 11:26:

halfjaarverslag 2018:
---------------------------------------------------

12.Related partytransactions

FredericAmar, has agreed that his notes, for a total amount of EUR 2,025,000 were to be repaid by the issuance of new unsecured convertible loans. The new notes will mature on 31 December 2019, unless earlier converted or repurchased, they will not be listed and are subject to shareholders approval.

Frederic Amar offered to support Esperite by acquiring the loss making Belgium company Cryo Save Labs(CSL)with a structure he controls, taking such burden without receiving any asset and liability guarantee.

Esperite has accepted on 10 January, 2018 to sell all the shares of CSL to a company controlled by himby issuing a convertible loan note of EUR 2.5 million at a conversion price of EUR0.50. Esperite did not provide any asset and liability guarantee to the buyer of CSL.


Als ik die laatste 2 alinea's goed begrijp, dan heeft Amar een dochter van Esperite (CSL) GEKOCHT en daarvoor heeft hij een convertible GEKREGEN met een waarde van 2,5 miljoen.....!!!

Geen wonder dat de AFM boos op hem is.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare