Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grieks parlement onderzoekt schuldencrisis

ATHENE (AFN) - Een commissie van het Griekse parlement gaat onderzoeken wie de schuldencrisis hebben veroorzaakt waarin het land verkeert. De commissie werd zaterdag in aanwezigheid van president Prokopis Pavlopoulos en premier Alexis Tsipras geïnstalleerd.

Pavlopoulos zei dat Griekenland door de euro in te voeren internationale verplichtingen op zich heeft genomen, maar ook recht heeft op zijn eigen beleid. De oppositie in het parlement was tegen de instelling van de commissie.

Het onderzoek beslaat de periode sinds 2009. In mei 2010 werd duidelijk dat achtereenvolgende regeringen een verkeerde voorstelling van de financiële toestand van het land hadden gegeven. Griekenland kwam in een grote financiële crisis terecht, waaruit het met steun van de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Commissie tracht op te krabbelen. De bevolking kreeg te maken met forse bezuinigingen en belastingverhogingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. BASF en BAYER kopen 5 april 2015 08:43
    Ja verzin maar weer iets anders, om zand in de ogen te strooien van geld gevers.
    Wordt het niet weer eens tijd dat de kolonels weer een staatsgreep doen, wat jullie "democratische "politici hebben jullie niet anders gebracht dan fraude /diefstal en oplichting.

    BOYCOT DIT K.... LAND.
  2. mok 5 april 2015 11:09
    Hier is alweer duidelijk waar de huidige regering op uit is. Aangeven dat de bezuinigingen de crisis hebben veroorzaakt, zodat ze een argument hebben voor de geldschieters om ermee te stoppen. Bewust wordt de periode voor 2010 niet meegenomen, want daar ligt de reden van de bezuinigingen. Namelijk het ongelimiteerd uitgeven van geld wat ze niet hadden en de cijfers daarover verdoezelen. Diegenen die daar verantwoordelijk voor zijn moeten opgepakt en berecht worden, zij zijn de ware schuldigen.
  3. [verwijderd] 5 april 2015 21:45
    Veroorzakers zover als ik het kan terug herleiden zijn de eerdere overheden die heel makkelijk aan alle protesten van het volk (en dus het volk zelf ook verantwoordelijk) en toezeggingen hebben gedaan die tot absurde regelingen voor publieke sector medewerkers hebben geleid waaronder pastoors en alles, machinisten met 100+k etc etc en dat deze politici ook nog eens door zijn blijven gaan terwijl het al helemaal niet meer te betalen was maar jaren lang geld hebben geleend om dit te blijven financieren om maar op het stoeltje te kunnen plaatsnemen met dit kopen van stemmen en het domme volk geven wat ze willen en die willen altijd meer en ook nog eens het geheel hebben verborgen met allerlei ingewikkelde financiële constructies in samenwerking met de wereldwijde masterminds op dit gebied namelijk Goldman Sachs, who else.

    Daarna kennen we nu al een periode van 8 jaar waarin alleen maar het volk bestraft wordt voor de fouten van de elite die zelf idioot grote bedragen in het buitenland gestald heeft en hier wordt natuurlijk niets tegen gedaan want de helft van de politici zelf behoord daar ook toe.

    En zo gebeurt er dus niets, is het volk de wanhoop nabij en kiezen ze zelfs op Tsipras, die inmiddels na enkele weken ook alweer aan het kelderen is in de peiling en het is dus wachten op de volgende regering die weer met zijn eigen nieuwe pakketje naar europa gaat en zo herhaald deze ellende zich.

    Het kent geen makkelijk einde, ook in Griekenland maakt de elite de massa kapot zoals altijd en binnen de wet kun je er niets aan doen want dat is ook aan de elite.

    Dus zal Griekenland er wel uit gaan zodra de rest van Europa denkt dat het geen te negatieve impact heeft en dan zal de rest ook zien wat er gebeurt mits je het Griekse pad volgt. Hopelijk grijpt het volk goed in dat de elite in andere landen een wat meer aan het volk gaat denken ipv aan het vullen dan de offshore rekening.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links