Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice en Galapagos flink omhoog op Damrak

Gepubliceerd op 3 jan 2018 om 15:54 | Views: 4.113 | Onderwerpen: biotechnologie

AEX 12:50

523,91 +0,04 (+0,01%)

ALTICE EUROPE N.V. 12:34

2,33 -0,04 (-1,48%)

Galapagos 12:32

92,32 +0,72 (+0,79%)

AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice en biotechbedrijf Galapagos waren woensdagmiddag de grote winnaars op de beurs in Amsterdam. Beleggers waren überhaupt tamelijk goedgemutst, geholpen door de sterke start van het nieuwe beursjaar op Wall Street. De toonaangevende beursgraadmeters in Europa stonden allemaal in de plus.

De AEX-index op het Damrak noteerde omstreeks 15.45 uur 0,8 procent hoger op 549,20 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 847,92 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,8 procent.

Altice ging duidelijk aan kop bij de hoofdfondsen in Amsterdam, met een winst van 6,7 procent. Het Franse mediabedrijf M6 heeft een deal gesloten met Altice over de uitzendrechten van zijn zenders. Daarvan zijn geen financiële details naar buiten gebracht. Door schuldenproblemen ging het aandeel Altice vorig jaar nog flink omlaag en de koers van het bedrijf is nu nog steeds erg volatiel.

Galapagos

Galapagos dikte 4,8 procent aan na een update van zijn portfolio op het gebied van taaislijmziekte. De onderneming liet daarbij weten een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar te ontvangen van samenwerkingspartner AbbVie.

Ook Randstad was in trek, na een adviesverhoging door Credit Suisse. De uitzender won 2,2 procent. AkzoNobel kreeg er verder 1,2 procent bij. Renier Vree wordt de nieuwe financieel directeur voor de divisie Specialty Chemicals. Akzo maakte eerder al bekend dat het die divisie wil afsplitsen. Volgens de verfreus ligt het bedrijf op koers om dat proces in april dit jaar af te ronden.

Sligro

In de MidKap noteerde groothandelsbedrijf Sligro vlak na publicatie van de omzetcijfers. Refresco verloor 0,4 procent. De sap- en frisdrankproducent mag van de Britse mededingingswaakhond niet zonder meer de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott overnemen.

Buiten Nederland trok een update van Next veel belangstelling. De Britse kledingverkoper schroefde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar op dankzij sterker dan verwachte kerstverkopen en het aandeel ging 6,7 procent omhoog.

De euro was 1,2023 dollar waard, tegen 1,2057 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 60,93 dollar. Brentolie klom 0,8 procent in prijs, tot 67,06 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 80% zegt kopen 5 stemmen
ALTICE EUROPE N.V. 67% zegt kopen 9 stemmen
Galapagos 62% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links