Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad en Galapagos in trek op Damrak

Randstad en Galapagos in trek op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen woensdag overwegend vooruit na de sterke start van het nieuwe beursjaar op Wall Street. Op het Damrak profiteerde Randstad van een adviesverhoging en werd een update van Galapagos goed ontvangen. Verder werd uitgekeken naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent in de plus op 547,52 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 848,27 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,4 procent. Londen bleef onveranderd.

Kabel- en telecomconcern Altice was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 3,7 procent. Uitzender Randstad klom 2,7 procent na een adviesverhoging door Credit Suisse. Telecombedrijf KPN sloot de rij met een min van 1,2 procent.

Galapagos

Galapagos dikte 2,9 procent aan na een update van zijn portfolio op het gebied van taaislijmziekte. Het biotechnologiebedrijf liet daarbij weten een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar te ontvangen van samenwerkingspartner AbbVie.

AkzoNobel kreeg er 0,8 procent bij. Renier Vree wordt de nieuwe financieel directeur voor de divisie Specialty Chemicals. Vree komt over van ingenieursbureau Arcadis. Akzo maakte eerder al bekend dat het de divisie voor speciale chemie wil afsplitsen. Volgens de verfreus ligt het bedrijf op koers om dat proces in april dit jaar af te ronden. Speciaalchemiebedrijf DSM won 1,3 procent. Topman Feike Sijbesma liet in Het Financieele Dagblad weten weer naar overnames te kijken.

Sligro

In de MidKap won groothandelsbedrijf Sligro 0,5 procent na publicatie van de omzetcijfers. Refresco verloor 0,4 procent. De sap- en frisdrankproducent mag van de Britse mededingingswaakhond niet zonder meer de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott overnemen.

In Londen klom Next 6,6 procent. De Britse kledingverkoper schroefde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar op dankzij sterker dan verwachte kerstverkopen. Ryanair steeg in Dublin 1,6 procent. De Ierse prijsvechter vervoerde afgelopen jaar 129 miljoen passagiers, 10 procent meer dan in 2016.

De euro was 1,2016 dollar waard, tegen 1,2057 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 60,53 dollar. Brentolie klom ook 0,3 procent in prijs, tot 66,77 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Galapagos
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 26 apr
    882,63
    +1,42% +12,36
  2. Galapagos 26 apr
    26,680
    +0,45% +0,120
  3. RANDSTAD NV 26 apr
    46,430
    +1,62% +0,740

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links