Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street in de greep van handelsconflict'

'Wall Street in de greep van handelsconflict'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met verliezen. Beleggers hebben geen vaste grond onder de voeten, nadat president Donald Trump de wapenstilstand in de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China heeft gebroken met zijn dreigement om nieuwe importheffingen in te stellen. Daarnaast verwerken marktpartijen het belangrijke banenrapportcijfer, dat licht onder de marktverwachtingen uitkwam.

Trump wil de importheffing van 10 procent per 1 september op 300 miljard dollar aan Chinese producten instellen. Het gaat volgens de Amerikaanse president om producten die eerder nog niet extra belast waren. De aanleiding voor deze escalatie was volgens de president onder meer de weigering van China om meer Amerikaanse landbouwproducten te kopen. Apple levert in de voorbeurshandel waarde in na een analistenrapport die de financiële impact van handelsconflict op de techreus negatief inschat.

China is van plan om tegenmaatregelen te nemen als de Verenigde Staten doorzetten met de nieuwe importtarieven. "Peking is niet uit op handelsoorlog, maar als het zover komt zullen we niet terugdeinzen", waarschuwde een woordvoerster van het ministerie van de Buitenlandse Zaken. Wang Yi, de Chinese minister van Buitenlandse Zaken, reageerde op zijn beurt dat "nieuwe invoertarieven geen goede oplossing zijn voor de handelsspanningen".

Zwakkere gasprijzen

Olie- en gasconcern Exxon Mobil sloot zijn tweede kwartaal af met een lagere winst en omzet. De zwakkere gasprijzen en hogere investeringen in onder meer het olie- en gasrijke gebied Permian Basin speelden het bedrijf parten. Branchegenoot Chevron zag zijn omzet eveneens teruglopen maar zette een hoger resultaat in de boeken mede dankzij een vergoeding voor het afzien van een overname van Anadarko Petroleum.

Moederbedrijf van Burger King, Restaurant Brands, voerde de verkopen en daarmee de omzet op. De keten zag wel zijn winst dalen omdat het meer geld opzij legde voor belastingen en de operationele kosten hoger uitvielen.

Amerikaanse landbouw

De Amerikaanse economie voegde in juli exclusief de landbouw 164.000 banen toe. Een maand eerder ging de Amerikaanse werkgelegenheid nog met een herziene 193.000 banen vooruit.

De beurzen stonden donderdag in het groen totdat Trump met een update over het handelsconflict kwam. De Dow-Jonesindex eindigde uiteindelijk 1,1 procent lager op 26.583,42 punten. De brede S&P 500 daalde 0,9 procent tot 2953,56 punten. Techbeurs Nasdaq raakte 0,8 procent kwijt tot 8111,12 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 2 augustus 2019 15:29
    quote:

    fortuneS schreef op 2 augustus 2019 15:16:

    De boeren in de USA zullen hun president naast de vuilnisbak willen neer zetten !! mede omdat ze hun producten niet meer aan China kunnen verkopen ! wat een goochemerd blijft hij toch ! Geen enkele voormalige president heeft ooit zo'n handelsoorlog ontketend...!
    Een narcist vindt zich altijd de beste....
    That’s Trump!

    Als China de Amerikaanse obligaties gaat dumpen, heeft Trump een groot probleem. Hij kijkt hoe ver hij kan gaan en of straks staat hij met de rug tegen de muur als China begint. Trump wil winnen, wat het ook kost. Als het hem maar geen eigen eer kost!
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links