Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chevron: vraag naar olie en gas blijft hoog

Gepubliceerd op 2 maart 2018 09:49 | Views: 2.613 | Onderwerpen: energie

Chevron Corp 17 sep

78,79 +0,23 (+0,29%)

Royal Dutch Shell A 09:27

11,58 -0,12 (-0,99%)

SAN RAMON (AFN) - De vraag naar olie en gas blijft nog decennia hoog, ondanks de overgang naar andere schonere energiebronnen. Dat concludeert de Amerikaanse olie- en gasgigant Chevron in een rapport over de energiemarkt.

Chevron bestudeerde meerdere scenario's van de effecten van veranderingen op de energiemarkt. Momenteel draait de wereld nog voor 54 procent op olie en gas. Zelfs in het voor de sector meest ongunstige geval is dat in 2040 nog altijd 48 procent, stelt Chevron.

De komende jaren liggen een aantal voor de olie- en gassector ongustige maatregelen op de loer. Zo komen er mogelijk strengere regels om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, zoals heffingen voor de uitstoot van CO2. Ook rukken hernieuwbare energiebronnen verder op. Daardoor ontstaat het risico dat sommige olie- en gasprojecten verlieslatend worden, waardoor aandeelhouders zich mogelijk zullen roeren.

Chevron-strategiemanager Mark Nelson maakt zich geen zorgen over de aanstaande veranderingen, zo liet hij blijken in een interview. De risico's van onrendabele investeringen voor het bedrijf zijn volgens hem ,,erg klein". Het bedrijf is begonnen zijn investeringen meer te spreiden en steekt ook meer geld in hernieuwbare energie, net als branchegenoten Shell en ExxonMobil.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 3 stemmen
Chevron Corp 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

energie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Chevron Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare