Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hogere omzet en winst voor AMG

Gepubliceerd op 1 november 2018 07:33 | Views: 6.326

AMG 13:38

22,35 -0,22 (-0,97%)

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft in het derde kwartaal zijn omzet en winst opgekrikt in vergelijking met een jaar eerder. De in Amsterdam genoteerde metalenspecialist profiteerde onder meer van hogere verkoopprijzen van metalen.

De omzet ging van 259 miljoen dollar naar 328 miljoen dollar. Dat kwam ook door verhogingen van de productie en effectiviteit, zegt topman Heinz Schimmelbusch in een verklaring. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 114 procent tot 59,1 miljoen dollar. Dat is het hoogste niveau in tien jaar. De nettowinst kwam uit op 29,9 miljoen dollar, eveneens meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 14 miljoen dollar een jaar eerder.

De divisie Critical Materials deed goede zaken met vanadium door gestegen verkoopprijzen. Ook aluminium- en tantalumproducten deden het goed. Bij Engineering liep het orderboek verder vol door verkoopdeals van smeltovens.

Voor het lopende jaar rekent AMG op een ebitda van meer dan 200 miljoen dollar. Daardoor loopt het bedrijf voor op zijn eigen doelen voor de lange termijn. Voor 2019 verwacht AMG verder te bouwen op zijn sterke financiële prestaties en de winstgevendheid verder te verbeteren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 93% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

Advanced Metallurgical Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord