Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street verdeeld in afwachting Fed

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag een verdeeld beeld zien. Wederom werden veel bedrijfsresultaten verwerkt door beleggers. Ook het rentebesluit van de Federal Reserve trekt de aandacht, al rekenen kenners deze maand nog niet op vuurwerk van de Amerikaanse koepel van centrale banken.

De Dow-Jonesindex stond tussentijds 0,1 procent in de plus op 23.394 punten. De brede S&P 500 was vlak op 2575 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq, die een dag eerder een nieuw slotrecord neerzette, zakte 0,5 procent tot 6695 punten.

Economen gaan ervan uit dat de rente in 's werelds grootste economie ongewijzigd wordt gelaten, maar dat de Fed de deur naar een renteverhoging in december open houdt. Handelaren wachten ook op de bekendmaking van de nieuwe Fed-voorzitter door president Donald Trump.

Garmin

Allergan won 4 procent. De farmaceut moest miljarden afboeken na een verloren patentzaak en schreef daardoor dieprode cijfers. Onderliggend waren de resultaten wel wat beter dan verwacht. De cijfers van bierbrouwer Molson Coors (plus 1,4 procent) en cosmeticamaker Estée Lauder (plus 8 procent) vielen ook in de smaak.

Navigatiedienstverlener Garmin opende eveneens de boeken. Garmin verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele jaar en werd beloond met een plus van 4,7 procent. Aanbiedingensite Groupon presteerde beter dan verwacht en klom 5,2 procent. Informatie- en nieuwsleverancier Thomson Reuters wist beleggers echter niet te bekoren met zijn kwartaalbericht en leverde 5,5 procent in.

Facebook

Nabeurs komen nog resultaten van onder meer Facebook, Tesla, Kraft Heinz en Qualcomm.

Verder liet loonstrookverwerker ADP weten dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in oktober sterk is gestegen in vergelijking met september, toen natuurgeweld een flinke rem zette op de arbeidsmarkt. Het cijfer van ADP loopt vooruit op het belangrijke banenrapport van de overheid dat vrijdag uitkomt.

Olie

Ook kwamen marktonderzoekers ISM en Markit met gegevens over de Amerikaanse industrie. Daaruit bleek dat de industriële bedrijvigheid in oktober minder sterk is gestegen dan een maand eerder.

De euro was 1,1624 dollar waard, tegen 1,1621 dollar bij het Europese slot. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 54,35 dollar. Brentolie daalde 0,4 procent op 60,67 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links