Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans wil in 2027 omzet naar 3 miljard euro brengen

Heijmans wil in 2027 omzet naar 3 miljard euro brengen
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans wil in 2027 meer omzet genereren en wil de regie nemen om de complexe uitdagingen waar de bebouwde omgeving van Nederland mee te maken heeft. Dit maakte Heijmans woensdag bekendgemaakt met de publicatie van een strategie-update.

Voor 2027 heeft de onderneming drie doelstellingen gepresenteerd. Zo moet de omzet naar 3 miljard euro en moet de onderliggende EBITDA-marge uitkomen tussen de 7 en 9 procent. Daarnaast wil de bouwer de helft van het nettoresultaat uitkeren als dividend in contanten. 

Over 2023 lag de omzet van het bedrijf op 2,1 miljard euro en de marge op 6,9 procent. Het dividend is nu nog een keuzedividend. 

Heijmans ziet een groeiende vraag naar woningen, vervanging en onderhoud van gebouwen, wegen en viaducten, de energietransitie en watermanagement. De bouwer wil hierin een rol spelen en ziet aantrekkelijke marktkansen. De waardecreatie ligt dan ook langs drie lijnen in de business, namelijk wonen, werken en verbinden, aldus het bedrijf. 

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links