Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Alumexx boekt fors hogere omzet
Beeld: Alumexx

Alumexx boekt fors hogere omzet

(ABM FN-Dow Jones) Alumexx heeft in 2023 een fors hogere omzet geboekt, met name vanwege een reeks overnames. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de cijfers van de producent van hoogwaardige aluminium klimmaterialen.

De omzet steeg van 8,1 miljoen euro in 2022 naar 34,4 miljoen euro het afgelopen jaar, met name vanwege de overnames van Euroscaffold en ASC Group per 31 maart. Als de overnames begin 2023 zouden hebben plaatsgevonden had Alumexx een omzet kunnen rapporteren van 42,8 miljoen euro, zo zei het bedrijf.

"De transformatie die Alumexx in 2023 heeft doorgemaakt en het behoud van de notering aan Euronext Amsterdam biedt een veelbelovend uitgangspunt naar de volgende fase van duurzame groei", zei CEO Jeroen van den Heuvel.

Het concern boekte een EBITDA van 6,6 miljoen euro, exclusief een eenmalige correctie op de overnamebalans van 2,2 miljoen euro, waardoor deze netto uitkwam op 4,4 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een nettoresultaat van 100.000 euro negatief, vanwege de eenmalige correctie.

Het balanstotaal steeg van 3,3 miljoen euro naar 41,0 miljoen euro, terwijl het eigen vermogen steeg met 2,3 miljoen euro tot 3,9 miljoen euro.

De kasstroom uit operationele activiteiten nam toe van 0,6 miljoen euro in 2022 tot 3,5 miljoen euro voor 2023.

Het jaarverslag 2023 is niet gecontroleerd door een OOB accountant. KPMG wordt voorgedragen als extern accountant van Alumexx voor het boekjaar 2024.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Alumexx ziet omzet eerste kwartaal van 2024 flink stijgen
  2. Alumexx gaat flink uitbreiden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALUMEXX N.V. kopen verkopen

50% zegt kopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.