Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Licht hogere opening op Wall Street verwacht

Licht hogere opening op Wall Street verwacht
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt dinsdag vlak tot iets hoger van start te gaan.

De futures wezen op een 0,1 procent hogere opening voor de S&P 500. Daarmee lijken de Amerikaanse indexen de maand oktober met verlies te gaan eindigen.

De euro/dollar handelde op 1,0625 en de Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 4,856 procent.

"Het Amerikaanse ministerie van Financiën hoeft dit kwartaal minder geld op te halen, en dus minder obligaties uit te geven, dan eerder werd verwacht. In combinatie met een verdere vertraging van de inflatie, zouden de rentes hierdoor weer wat kunnen dalen", zei investment manager Simon Wiersma van ING. 

"Ondanks het feit dat de overheid 776 miljard dollar aan nieuwe schuld uit wil geven, wat een record is, was de markt toch gelukkig. Het was namelijk minder dan de 852 miljard dollar waarop gerekend werd, voornamelijk doordat de belastinginkomsten beter zijn dan verwacht", vulde marktanalist Erik-Jan van Harn van Rabobank aan.

Olie werd dinsdag duurder, na de prijsdaling op maandag, die de olieprijs na het laagste niveau in weken bracht.

De arbeidskosten stegen in het derde kwartaal iets harder dan analisten hadden voorzien. De kosten namen met 1,1 procent toe op kwartaalbasis. Op jaarbasis was er een stijging van 4,1 procent.

Vanmiddag staan verder nog de huizenprijzen, de inkoopmanagersindex voor Chicago en het consumentenvertrouwen op het menu. 

De officiële inkoopmanagersindex uit China was geen opsteker. De Chinese industrie bleek weer te krimpen, terwijl de groei in de dienstensector vertraagde.

Bedrijfsnieuws

Pfizer zag de omzet met 42 procent dalen in het derde kwartaal vanwege een ingestorte vraag naar coronavaccins en -behandelingen. Daardoor kwam de farmaceut in de rode cijfers. Pfizer lijkt ruim een procent lager van start te gaan.

Caterpillar presteerde afgelopen kwartaal juist beter dan verwacht met een 12 procent hogere omzet. Ook was de winst per aandeel een stuk hoger dan analisten hadden voorzien. Toch zal het aandeel bij opening meer dan 5 procent dalen, is de indicatie. Die koersval is vermoedelijk het gevolg van uitspraken van het bedrijf tijdens een toelichting op de cijfers. Voor het vierde kwartaal verwacht Caterpillar dat de omzet "maar licht hoger" zal uitvallen. De analistenconsensus rekent echter op een omzetstijging van circa 5 procent.

JetBlue Airways kan zich opmaken voor een flink rode opening. De maatschappij waarschuwde voor een groter verlies in het vierde kwartaal dan waarop de markt rekent.

Vanavond nabeurs volgen nog de cijfers van AMD. Samsung Electronics kwam vanochtend met cijfers. De resultaten van Samsung lieten op kwartaalbasis verbetering zien. Ook deed de Zuid-Koreaanse chipgigant enkele hoopvolle uitspraken over de komende periode.

Slotstanden

De S&P 500 steeg maandag 1,2 procent tot 4.166,82 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 32.928,96 punten en de Nasdaq eindigde 1,2 procent hoger op 12.789,48 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links