Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Teleurstellende nieuwe outlook ASMI

Teleurstellende nieuwe outlook ASMI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe outlook van ASM International stelt wat teleur. Dit zeiden analisten van zakenbank Jefferies dinsdag in een rapport.

In aanloop naar een beleggersdag vandaag in Londen, verhoogde ASMI de outlook voor 2025 en gaf het ook doelstellingen voor 2027 af.

ASMI rekent voor 2025 op een omzet van 3,0 tot 3,6 miljard euro. De oude outlook stond op 2,8 tot 3,4 miljard euro. De outlook voor de marges bleef onveranderd. 

"De stijging van de omzetdoelen voor 2025 is enigszins teleurstellend", aldus Jefferies. "De overname van SiC zal in 2025 al 150 tot 200 miljoen euro bijdragen aan de omzet, wat betekent dat de verwachtingen voor de kernactiviteiten min of meer onveranderd blijven."

Wel voegde de bank daaraan toe dat ASMI doorgaans vrij conservatief is in het afgeven van een outlook, zeker nu de marktomstandigheden ook nog eens uitdagend zijn.

Jefferies heeft er wel vertrouwen in dat ASMI de doelstellingen voor 2025 zal weten te overtreffen. 

De zakenbank heeft een koopadvies op ASMI met een koersdoel van 600,00 euro. Het aandeel daalde dinsdag met 3,6 procent naar 366,50 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 69% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 26 september 2023 11:05
    We praten hier dus over een verhoging van ongeveer 6 tot 7% en als je dat kan realiseren met eenzelfde personeelsbestand (of iets meer, maar lager dan die 6%) dan doe je het goed en zullen de marges hetzelfde blijven of licht kunnen stijgen (vergeet niet dat de loonkosten ook ongeveer met dat percentage zullen stijgen als de inflatie hoog blijft). Goede bedrijfsvoering lijkt mij en een juiste outlook afgegeven. Vind ik meer waard dan het geneuzel van menig financiele analist.

    Het heeft dus alles te maken met de woordkeuze van deze analisten. Men had ook kunnen schrijven: "voorzichtige outlook afgegeven door directie ASMI in lijn der verwachting."
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASM International

447,950 17:35
+2,450 +0,55%
Premium

ASMI: tweede helft van het jaar minder slecht dan verwacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links