Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU roept op tot meer markttoegang en eerlijke concurrentie met China

EU roept op tot meer markttoegang en eerlijke concurrentie met China
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Unie heeft opgeroepen tot meer markttoegang en eerlijke concurrentie met China. Dit werd maandag bekend na afloop van de tiende economische en handelsdialoog op hoog niveau tussen de EU en China, de HED.

Uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis en He Lifeng, vice-premier van de Staatsraad, bespraken vooral de macro-economische situatie in de EU, China en wereldwijd. 

Dombrovskis benadrukte in het bijzonder de gevolgen van de niet-uitgelokte aanval van Rusland op Oekraïne voor de wereldwijde economische groeivooruitzichten en voor de voedsel- en energiezekerheid. 

De twee partijen bespraken ook markttoegang en kwesties met betrekking tot de toeleveringsketen. Daarbij riep Dombrovskis op om vooruitgang te boeken met betrekking tot de bezorgdheid van de EU over de toegang tot de Chinese markt en om het evenwicht in de economische en handelsbetrekkingen tussen de EU en China te herstellen op basis van transparantie, voorspelbaarheid en wederkerigheid.

Ook moeten de partijen mogelijke manieren vinden om de multilaterale samenwerking te verbeteren, aldus de uitvoerend vicevoorzitter.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links