Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mondiale staalproductie stijgt opnieuw

Mondiale staalproductie stijgt opnieuw
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale staalproductie is na de stijging in juli, ook in augustus weer gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van brancheorganisatie World Steel Association.

In totaal vervaardigden de 63 staalproducerende landen vorige maand 152,6 miljoen ton staal, een stijging van 2,2 procent ten opzichte van augustus 2022. In juli steeg de productie nog met meer dan 6 procent.

In China, wereldwijd met afstand de grootste fabrikant van staal, steeg de productie in augustus met 2,6 procent tot 86,4 miljoen ton.

In de VS daalde de productie met bijna 2 procent tot 7,0 miljoen ton en in Japan daalde de productie zelfs met 3,8 procent naar 7,1 miljoen ton.

In Duitsland daalde de productie afgelopen maand met 4,2 procent, en in de hele Europese Unie was er zelfs een daling van 9,8 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 6 stemmen
Bekaert 100% zegt verkopen 2 stemmen
ThyssenKrupp 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links