Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke omzetstijging voor Royal Delft

Flinke omzetstijging voor Royal Delft
Beeld: Porceleyne Fles

(ABM FN-Dow Jones) Royal Delft Group heeft in de eerste helft van 2023 ruim een kwart meer omzet behaald, vooral dankzij groei in het toeristische segment, terwijl het resultaat daalde door hogere verkoopkosten. Dit bleek donderdag uit cijfers van de porseleinspecialist uit Delft.

De omzet steeg met 26 procent, van 3,32 naar 4,18 miljoen euro. Het nettoresultaat van de maker van Delfts Blauw aardewerk daalde van 236.000 naar 104.000 euro.

Het bedrijfsresultaat daalde ook, van 454.000 naar 275.000 euro, onder andere door het wegvallen van 210.000 euro aan subsidiebaten in verband met de coronacrisis.

"We merken nog steeds dat het resultaat onder druk heeft gestaan door voortdurende prijsstijgingen", stelde CEO Henk Schouten. Dit kon deels worden opgevangen door sterke omzetgroei. "De investeringen die vorig jaar zijn gedaan hebben een positief effect gehad op de bezoekersaantallen." De nieuwe winkel op de markt in Delft leverde ook een positieve bijdrage aan de omzetgroei.

Vooruitblik

De voorgenomen investering in het pand in Utrecht zal in de tweede helft van het jaar worden afgewikkeld. Het bedrijf zet in op verdere groei van de bezoekersaantallen en van het zakelijke segment. Door de stijgende kosten blijft het resultaat onzeker, waarschuwde Royal Delft. Een concrete outlook werd niet verstrekt. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Winst Royal Delft onder druk
  2. mrt '23 Flinke omzetstijging voor Royal Delft

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Porceleyne Fles 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links