Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'TSMC blijft investeren, maar wel aan onderkant bandbreedte'

'TSMC blijft investeren, maar wel aan onderkant bandbreedte'
Beeld: TSMC

(ABM FN-Dow Jones) De Taiwanese halfgeleiderfabrikant TSMC heeft dinsdag gemeld vast te houden aan zijn geplande investeringen, ondanks de opdrogende vraag naar smartphones. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag. 

Volgens het bericht zei voorzitter Mark Liu tegen journalisten na de jaarvergadering van het bedrijf dat hij verwacht dat de investeringen dit jaar aan de onderkant zullen uitkomen van de bandbreedte van 32 miljard tot 36 miljard dollar die het bedrijf voor het jaar gepland had.
 
Volgens analist Jordan Klein van Mizuho deed TSMC "officieel wat analisten al maanden verwachtten - de investeringen in 2023 naar de onderkant van de bandbreedte van 32-36 miljard dollar brengen door aanhoudende correctie van de voorraden vooral bij fabrikanten van smartphones en pc's." In april verlaagde TSMC de winstverwachtingen voor het jaar maar liet het investeringsbudget ongemoeid.  

Sommige analisten vreesden dat het budget onder 30 miljard dollar zou duiken door de lagere vraag dit jaar en het nieuws van dinsdag voelt volgens Klein dus als een meevaller.

TSMC is een zogenaamde "fab", die miljarden transistoren etst op siliconenwafers om chips te maken die worden ontworpen door Apple, Nvidia en AMD - chipfabrikanten die geen eigen 'fab' hebben zoals Intel bijvoorbeeld wel heeft.

De update van het Taiwanese bedrijf is een opluchting voor bedrijven die apparaten aan fabs verkopen, zoals ASML, KLA Corp en Applied Materials. 

TSMC sloot dinsdag 2 procent hoger op Wall Street. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 73% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links