Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken koopt eigen aandelen van Femsa

Heineken koopt eigen aandelen van Femsa
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken zal voor in totaal 1 miljard euro aan aandelen Heineken en Heineken Holding terugkopen van Femsa, dat eerder vandaag aankondigde dat het zijn resterende belang in de Nederlandse bierbrouwer wil verkopen. 

Heineken meldde donderdagavond dat het voor tenminste 707 miljoen euro aan aandelen Heineken en voor 292 miljoen euro aan aandelen van Heineken Holding van Femsa koopt.

Heineken zal de transacties financieren uit bestaande kasmiddelen en toegezegde kredietfaciliteiten. Het effect op haar nettoschuld/EBITDA (beia) zal ongeveer 0,15x bedragen, aldus het bedrijf. 

De deelname van Heineken aan de uitgifte van aandelen zal de winst per aandeel doen toenemen. zei de brouwer verder.

Voorlopig is Heineken voornemens de ingekochte Heineken-aandelen in kas te houden en de ingekochte Heineken Holding-aandelen op de balans te houden. 

Heineken en Heineken Holding zullen geen aandelen uitgeven of verkopen als onderdeel van de Equity Offering van Femsa en zullen geen opbrengsten daaruit ontvangen.

De positie van Heineken Holding als controlerend aandeelhouder in Heineken zal niet worden beïnvloed door de plannen van Femsa.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
COCA-COLA FEMSA L 75% zegt kopen 4 stemmen
Heineken 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. 5,900
    0,00% 0,000
  2. Heineken 05 jun
    94,880
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links