Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders ASR eens met fusie met Aegon Nederland

Aandeelhouders ASR eens met fusie met Aegon Nederland

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van ASR hebben dinsdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering ingestemd met de overname van de aandelen van Aegon Nederland en de samenvoeging van de twee bedrijven. Dat maakte ASR dinsdag bekend.

De verzekeraar meldde tevens dat de raad van commissarissen van plan is om de benoemingstermijn van bestuursvoorzitter Jos Baeten te verlengen tot 2026, vanaf de afronding van de overname van de activiteiten van Aegon.

Aandeelhouders gingen ermee akkoord dat Daniëlle Jansen Heijtmajer en Aegon-topman Lard Friese zullen worden toegevoegd aan de raad van commissarissen van ASR, nadat de overname zijn beslag heeft gekregen, voor een periode van vier jaar. De RvC zal hierdoor uitdijen van vijf naar zeven leden.

Op de vergadering was 75 procent van het aandelenkapitaal aanwezig en de fusie met Aegon Nederland werd met 99,9 procent van de stemmen goedgekeurd.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 80% zegt kopen 10 stemmen
ASR Nederland 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 09:32
    3,971
    +1,20% +0,047
  2. 36,700
    +1,21% +0,440

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links