Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: tegenvallende kwartaalupdate Basic-Fit

Beursblik: tegenvallende kwartaalupdate Basic-Fit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft een tegenvallende kwartaalupdate overlegd. Dit oordeelde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.

Basic-Fit verlaagde de outlook voor 2022 en de verlaging was van een grotere omvang dan Zwartsenburg had verwacht. "Er wordt zelfs rekening gehouden met een beperktere uitrol van nieuwe clubs", aldus de analist.

De omzet en de aanwas nieuwe leden vielen eveneens lager uit dan verwacht, maar de ontwikkelingen rond de ledenaanwas verbeterde wel aan het einde van het kwartaal, zo zag Zwartsenburg. De analist maakt zich geen zorgen over de liquiditeit. Basic-Fit zal 2022 dan ook goed doorkomen met een geplande schuldratio van 3,0 tegen het einde van het jaar.

De volwassen clubs presteren goed, aldus Zwartsenburg, en overtroffen de niveaus van voor de coronacrisis. De 50 extra clubs waar Basic-Fit eerder nog op mikte voor dit jaar, zullen nu naar verwachting geopend worden in januari volgend jaar. "Dit is deels een bewuste keuze geweest, gezien openingen in december alleen maar tot extra kosten zouden hebben geleid."

ING heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 56,50 euro. Het aandeel verloor vrijdagochtend 9,7 procent tot 27,60 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 54% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. eric 28 oktober 2022 10:08
  Strong buy op 10 oktober !!! en dat was al een belabberd advies. Iedereen wist toen dat er een crisis aan zat te komen en je kan een kind vragen waar er op bezuinigd gaat worden . juist ja........... Cijfertjes en grafiekjes zijn leuk maar er moet bij de redactie toch ook eens wat , hoe zal ik het zeggen. Weten wat er speelt in de samenleving en gezond verstand. Heb meer en meer de indruk dat we met Mark rutte's te maken hebben. Glimlach bla bla bla en schrijf maar wat op.
 2. Lenos 28 oktober 2022 11:04
  Zo herkenbaar @eric. Volledig mee eens. Al maanden is BasicFit het lievelingetje van IEX en van met name Niels. En uiteraard heeft hij een long positie in BasicFit. De vraag is dan kijk je niet teveel naar een glas wat halfvol is. Terwijl er een recessie op komst is en mensen bij een glas halfleeg zich echt wel even gaan afvragen waar ze hun zuur verdiende centen aan gaan uitgeven. Sporten in een sportschool is een luxe en zeker geen basisbehoefte zoals Niels af en toe aangeeft. Wellicht heeft hij zich nog niet eerder begeven in de sportschool.

  De analyse van Philips vond ik ook opvallend. Nu in een keer een sell advies geven, ongeveer op het moment dat de koers op het laagste niveau staat. Terwijl er genoeg aanleiding was om Philips al eerder een sell advies te geven bij de eerste waarschuwingen ipv een buy advies.

  Soms is op tijd weglopen ook een goed advies. Gewoon het advies geven afblijven. Maar ja in the end heeft ook IEX toegang nodig tot de bestuurskamers van bedrijven en dan wil je niet bekend staan als een criticus.
  En bedrijf kan je afzonderlijk beschouwen middels de balansen, kasstromen en prognoses. Maar een blik naar buiten en constateren dat er guur weer op komst is, is soms net zo waardevol.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Basic-Fit

30,340 27 jan
+0,400 +1,34%
Premium

Basic-Fit voert onverwacht toch een prijsverhoging door

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links