Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jefferies verlaagt koersdoel PostNL flink

Jefferies verlaagt koersdoel PostNL flink
Beeld: ANPFoto

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft donderdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 2,50 euro naar 1,50 euro. Het Houden advies bleef intact.

Analist David Kerstens stelde naar aanleiding van de winstwaarschuwing vorige week van het postbedrijf, dat de doelstellingen voor 2024 nu buiten bereik liggen, hoewel PostNL deze outlook nog niet heeft afgeschoten. 

Aantrekkende concurrentie zet daarnaast een rem op een herstel van de volumes en de marges. 

De grootste pakketklanten van PostNL, zoals Bol.com en Coolblue, richten zich steeds meer op het insourcen van het zelf bezorgen van pakketjes, terwijl Amazon is begonnen met het insourcen van deze activiteiten in België, aldus de analist. 

Kerstens benadrukte ook dat PostNL's grootste concurrent voor pakketbezorging, DHL, onlangs aangegeven heeft zich te gaan richten op de bezorging van post in Nederland, wat het monopolie van PostNL ondermijnt.

Het aandeel PostNL sloot woensdag nog 0,7 procent lager op 1,56 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Schouwenberg 27 oktober 2022 09:17
    Logisch dat serieuze bedrijven die de klant centraal hebben staan deze activiteiten gaan insourcen. Het schaalvoordeel van postnl levert geen enkel voordeel op voor de verkoper. De marges van schaal worden verspild aan de inefficiënte organisatie en aan beloningen voor de incompetente top. De klant krijgt dezelfde bedrijfsbeleving als bij een döner shop in oost Roemenië. Postnl levert vooral op de momenten dat de klant er niet is, pakketten voor de deur, in kliko's of over schuttingen worden gepleurd. Dusja.. zo lang men denkt dat je geld kunt verdienen met een top en personeel dat enkel meters maakt voor het salaris en interesse heeft in het werk en de klant van een pinda, gaat dit nooit werken in een commerciële markt.
  2. Floriade22 27 oktober 2022 10:20
    Zo kan ik ook advies geven…. Een serieus advies zou een verkoopadvies geweest zijn toen de koers op 5 euro stond met een koersdoel van onder de 2 euro. Dan heb je visie. Een koersdoel verlagen als de koers al op ca. 1.50 staat kan iedereen wel. Als ze nu bijvoorbeeld 10 cent dividend uitkeren de komende jaren, ( als dit haalbaar is?) zou je op 1,50 een koopadvies moeten geven , dat zou een dividendrendement van meer dan 6% zijn. Er worden koopadviezen voor minder gegeven.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

1,970 17:35
-0,048 -2,40%
Premium

Geen hosannastemming bij PostNL

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links