Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VS beperkt export halfgeleiders verder

VS beperkt export halfgeleiders verder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe exportbeperkingen aangekondigd op geavanceerde halfgeleiders en apparatuur voor het vervaardigen van chips in een poging te voorkomen dat Amerikaanse technologie de militaire macht van China zal vergroten.

Met de verder aangescherpte regels moeten Amerikaanse chipproducenten een vergunning krijgen van het ministerie van handel in de VS om chips te exporteren die worden gebruikt in geavanceerde kunstmatige intelligentieberekeningen en supercomputing. Dit zijn cruciale technologieën voor moderne wapensystemen, zeiden hoge bestuursfunctionarissen.

Het was al verplicht om een vergunning te krijgen voor de export van veel geavanceerde technologieën naar Chinese entiteiten die de nationale veiligheid van de VS mogelijk tegenwerken. Met de aanscherping die vrijdag is aangekondigd wordt dit uitgebreid met de export van cruciale geavanceerde chips en apparatuur die nergens anders verkrijgbaar is.

De regels maken het voor de VS ook mogelijk om in het buitenland gemaakte chips te blokkeren, wanneer deze zijn vervaardigd met Amerikaanse technologie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links